LIGA NACIJA

HRVATSKA – ŠKOTSKA 2:1 Kakva drama u zadnjim sekundama: Škoti izjednačili, VAR poništio gol i donio pobjedu Hrvatskoj

Hrvatrska reprezentacija pobijedila je na Maksimiru Škotsku 2:1 u trećem kolu Lige nacija

HRVATSKA – ŠKOTSKA 2:1 (1:1)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Utakmica Lige nacija.

Strijelci: Christie 33′, Matanović 36′, Kramarić 70′

HRVATSKA: Livaković – Šutalo, Ćaleta-Car, Gvardiol – Perišić, Modrić, M. Pašalić, Sosa – L. Sučić, Kramarić – Matanović

ŠKOTSKA: Gordon – Ralston, Souttar, Hanley, Robertson – Gilmour, McLean – Doak, McTominay, Christie – Dykes

Igor Matanović i Andrej Kramarić zabili su za Hrvatsku, dok je Duje Ćaleta-Car zabio autogol. Hrvatska je krenula u neobičnom sastavu s ivanom Perišićem na poziciji desnog krilnog beka.

Nevjerojatna drama u završnici! Kovacs je unatoč tome što je isteklo vrijeme odlučio dati još jedan napad Škotima. Šutalo nije uspio očistiti jednu loptu, Adams je uspio pucati, a lopta je zakačila Jakića i skreula u mrežu za šok na Maksimiru. No, pokazao je rumunjski sudac odmah da VAR pregledava situaciju, a nakon skoro dvije minute čekanja gol je ponšten. Kovacs je vrlo brzo nakon toga odsvirao kraj i svi su mogli odahnuti nakon što su redom spominjali prokeltstvo Maksimira , ali i naše reprezentacije, koja je nakon Albanije i Italije na Euru umalo opet prosula sve.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Poveli su Škoti u 33. minuti. Doak je ubacio s lijeve strane, a na drugoj stativi Sučić kriminalno reagirao i praktički dao loptu Christieju koji je s par metara poslao loptu u mrežu.

Matanović je izjedanačio tri minute kasnije! Perišić je majstorski u primanju dao povratnu za Matanovića koji je onako ‘killerski’ odmah opalio i pogodio u suprotni donji kut za svoj prvijenac u dresu reprezentacije! Eksplodirao je Maksimir!

Hrvatska je povela u 70. minuti. Kramarić ja zabio za vodstvo Hrvatske! Modrić je lijepo okrenuo stranu i dao za Perišića koji je lijepo prebacio obranu, a na drugoj strani ‘naletio’ Sosa i pucao iz prve. Gordon je to obranio, ali odbio samo do Kramarića koji je glavom s par metara poslao loptu u mrežu. Treba se i naći na pravom mjestu. Krami je to 30. gol za reprezentaciju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari