HRVATSKA-TURSKA 1-0: Pobjeda na startu EURA! Hrvatska vještinom razbila grubu Tursku!

U puno boljoj igri, pogotovo u drugom poluvremenu, Hrvatska je igrački razbila grubu Tursku koja j e mogla gadno stradati nakon što su Srna i Perišić pogodili gredu

U utakmici 1. kola skupine D Europskog prvenstva u Francuskoj na pariškom stadionu Park prinčeva Hrvatska je nakon puno bolje igre, pogotovo u drugom poluvremenu, pobijedila Tursku 1:0 lijepim zgoditkom Luke Modrića u 41. minuti.

luka modrić

Modrić je postigao gol s nekih 25 metara nakon što je iz voleja udario visoku loptu, tzv. „svijeću“ koju su turski braniči izbacili ispred svoga gola nakon centaršuta Rakitića.

https://www.youtube.com/watch?v=Tk-86F9M3EY

U drugom poluvremenu Srna je pogodio gredu iz slobodnog udarca, također i Perišić udarcem glavom nakon ubačaja Mandžukića, a lijepe prilike imali su i Brozović, Mandžukić, ponovno Srna… uglavnom nakon ubačaja rapoloženog Ivana Perišića s lijeve strane našeg napada.

ćorluka zavoja

navijaći tribine

luka gol

Pred 45.000 gledatelja na stadionu Park Prinčeva u Parizu sudio je Jonas Eriksson iz Švedske.

Hrvatska je bolju igru u prvom poluvremenu okrunila pogotkom Luke Modrića u 41. minuti kada je naš veznjak na 25 metara od suparničkog gola odlično zahvatio loptu koju su Turci izbili iz svog kaznenog prostora i pogodio sam donji desni kut vrata nemoćnog Babacana.

U drugom poluvremenu Hrvatska je imala niz prilika za povećanje vodstva. Do prve dvije stigao je kapetan Srna, koji je u 52. minuti iz slobodnog udarca sa 20-ak metara pogodio gredu, da bi dvije minute potom pucao pored gola sa 10-ak metara iskosa.

Sredinom nastavka dvije odlične situacije za postizanje pogotka imao je Marcelo Brozović, no u 61. minuti nije bio precizan iz voleja, dok je u 67. minuti bio samo za par centimetara kratak na ubacivanje Ivana Perišića.

Upravo je Perišić u 72. minuti imao najbolju priliku za 2-0, Mandžukić ga je centaršutom idealno pogodio u glavu, no Perišić je neometan s četiri metra pogodio gredu. U 83. minuti Perišića je u novu priliku gurnuo Rakitić, ali već umorni veznjak nije imao snage potkopati loptu preko Babacana.

U drugom susretu 1. kola ove skupine u ponedjeljak će igrati Španjolska i Češka.

Hrvatska će sljedeći nastup imati u petak 17. lipnja protiv Češke u Saint-Etienneu u 18 sati, a u posljednjem, 3. kolu će Hrvatska igrati protiv Španjolske 21. lipnja u Bordeauxu u 21 sat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari