HRVATSKA U DRUGOM KRUGU: Kauboji sjajni protiv Makedonije, Duvnjak najavio velik turnir!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska je izborila treću pobjedu na ovom Svjetskom prvenstvu i s velikim optimizmom nastavlja natjecanje

Hrvatska je pobijedila Makedoniju 31:22 u utakmici trećeg kola skupine B SP-a u Njemačkoj i Danskoj te je osigurala nastup u drugom krugu.

Hrvatska – Makedonija 31:22 (16:11)

München – Olimpijska dvorana. Gledatelja 9800.

Suci: Vaclav Horaček i Jiri Novotny (oba iz Češke).

Hrvatska: Stevanović, Šego (1 gol, 12 obrana), Duvnjak (6), Stepančić (3), Vida (1), Horvat (2), Karačić (4), Blažević, Štrlek, Musa (3), Cindrić, Mandić (4), Kozina (1), Vranković (2), Šipić (4), Bičanić.

Makedonija: Mitrevski, Ristovski (9 obrana), Manaskov (6), Stoilov (2), K. Lazarov (4), Čurlevski, Taleski (3), Markoski, Kuzmanovski (3), Georgievski (1), F. Lazarov, Krstevski, Popovski, Peševski (3), Serafimov.

Sedmerci: Hrvatska 1(1), Makedonija 0(0).

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Makedonija 6 minuta.

Također, s ovom pobjedom Hrvatska sigurno prenosi najmanje dva boda iz svoje grupe u nastavak natjecanja te će protiv Španjolske u posljednjem kolu igrati za prvo mjesto i maksimalna četiri boda koja će prenijeti u drugu fazu natjecanja.

U svom trećem nastupu na Svjetskom prvenstvu Kauboji su pružili i svoju najbolju partiju. Za igrača utakmice proglašen je Domagoj Duvnjak s šest golova i čak osam asistencija no odlični su bili svi – od sjajnog vratara Šege do mladog lijevokrilnog napadača Mandića.

Po četiri pogotka postigli su Igor Karačić, David Mandić i debitant Marin Šipić. Odlični Marin Šego imao je 13 obrana, a upisao se i među strijelce. Najefikasniji igrač Makedonije bio je Dejan Manaskov sa šest pogodaka, a četiri gola postigao je Kiril Lazarov.

Hrvatska je na ljestvici izbila na prvo mjesto s maksimalnih šest bodova. Drugoplasirana Španjolska i Makedonija imaju po četiri boda, ali Španjolci imaju utakmicu manje koju će odigrati večeras protiv Bahreina. Island je četvrti s dva boda osvojena u današnjoj pobjedi nad Japanom 36-18. Japan i Bahrein su bez bodova.

Sjajni Marin Šego na vratima i spremnost našeg stručnog stožera da se na riskantnu igru Makedonaca sa sedam igrača u polju odgovori na isti način, donijeli su hrvatskim rukometašima uvjerljivu prednost već u prvom poluvremenu dvoboja s Makedonijom. Nakon prvih 30 minuta bilo je 16-11 za našu reprezentaciju koja je tri navrata imala i šest golova prednosti (13-7, 14-8, 15-9).

Do polovice prvog poluvremena Makedonci su igrom sa sedmoricom igrača u polju držali korak s našom reprezentacijom, bez obzira što su primili dva pogotka na nebranjena vrata. Lino Červar je odlučio suparničkom izborniku Raulu Gonzalezu odgovoriti na isti način pa je i Hrvatska zaigrala u napadu sa sedmoricom.

Strpljivo su naši rukometaši gradili napade i čekali da se otvore kružni napadači za asistencije Duvnjaka i Karačića, ili su naši glavni razigravači u ovoj utakmici sami išli na realizaciju.

Makedonci ni u nastavku dvoboja nisu odustali od rizika. Donekle im se taktika isplatila, jer su još u 47. minuti bili na tri gola zaostatka. No, u završnih deset minuta utakmice makedonska obrana je popustila pred naletom hrvatskih rukometaša pa je naša reprezentacija stigla do neočekivano uvjerljive pobjede 31-22.

 

Hrvatskoj slijedi utakmica s Bahreinom, koja je na rasporedu u srijedu u 18 sati.

KAKO SU IGRALI

Ivan Stevanović (-): nije ulazio u igru

Domagoj Duvnjak (5): najboljim lijekom prebrodio kraću krizu kada ga je Ristovski čitao. Šest njegovih golova ono je što nas veseli, ali mora još više koristiti svoj skok-šut za koji nema obrane.

Luka Stepančić (3): krenuo golom pa zaredao s dva promašaja i dvije izgubljene lopte. Slabiji nego u prva dva kola, ali samo za nijansu.

Ivan Vida (-): zabio svoj prvi gol na Svjetskom prvenstvu, ali nedovoljno za ocjenu

Zlatko Horvat (3): nisu mu Makedonci dali puno prostora, ali manje-više iskoristio ono što je dobio. Nakratko nas zabrinuo kada je ostao ležati.

Igor Karačić (5): igrao praktički bez odmora obrana-napad. U početku ga je malo mučio prostor, možda malo previše promašaja za odličan, ali s toliko vremena na parketu i toliko odgovornosti nije mogao biti savršen pa ćemo zažmiriti.

Alen Blažević (3): kad smo se spustili u 6-0 s njim, počeli smo lomiti Makedonce. Sve bolje surađuje s Musom.

Manuel Štrlek (-): ušao samo kada je Mandić bio isključen. Samo da ne potone psihički.

Igor Musa (4): njegova najbolja napadačka utakmica na turniru, bolji i u obrani.

Luka Cindrić (-): je li to Linina odgojna mjera na njegovo jučerašnje nezadovoljstvo neigranjem?

David Mandić (4): kada jednog Štrleka drži na klupi, nema bolje pohvale. Mučio ga Stoilov u obrani, a ne bi bilo loše malo manje izmišljanja u napadu.

Krešimir Kozina (2): još uvijek nedorečen unatoč golu.

Jakov Vranković (4): ponovno dobro odradio svoju rolu.

Marin Šipić (4): kad se taj zagradi, nitko ne može do lopte. Još kad doradi obranu, bit će svjetska klasa.

Marin Šego (5): ušao makedonskim krilima u glavu. Dao nam sigurnost kakvu dosad nismo imali. Samo nek’ potraje.

Damir Bičanić (-): igrao nedovoljno za ocjenu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari