BRAVO VATRENI!

Hrvatska u osmini finala Svjetskog prvenstva! Gvardiol apsolutni junak utakmice s Belgijom!

Idi na originalni članak

Bila je to izuzetno teška utakmica, jedna od najkompetitivnijih u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva u Kataru! Obje momčadi imali su svoje velike šanse, a Vatrenima je u prvom poluvremenu dosuđen pa poništen udarac s bijele točke

Oglas

HRVATSKA – BELGIJA 0:0

DOHA – Svjetsko prvenstvo u Kataru. Ahmad Bin Ali stadion (Al Rayyan – predgrađe Dohe). Utakmica 3. kola skupine F.

HRVATSKA: Livaković; Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa; Brozović, Modrić, Kovačić; Perišić, Kramarić, Livaja

BELGIJA: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vertonghen; Castagne, Witsel, Dendoncker, Carrasco; De Bruyne, Trossard; Mertens

U dvoboju zadnjega, 3.kola skupine F Svjetskoga prvenstva u Al Rayyanu su nogometaši Hrvatske i Belgije odigrali 0-0, pa se Hrvatska plasirala u osminu finala. 

Bila je to divovska, epska bitka Hrvatske i Belgije na Svjetskom prvenstvu u Katru! Već dugo nismo gledali toliko iscrpljujuću bitku za loptu i prostor, možda se ovaj susret može usporediti samo s onim Hrvatske i Rusije u kvalifikacijama za ovo SP.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je imala svoje trenutke nadmoći kada je samo odlični vratar Curtois stajao na putu loptama koje su na gol uputili Kovačić, Modrić, Brozović…

S druge strane, u par navrata smo se ‘smrzli’ kada je Lukaku pogodio vratnicu ili De Bruyne nadirao prema Livakoviću.

Bila je to utakmica u kojoj je Romelu Lukaku, ubojiti napadač Belgije koji, očito, nije u formi, promašio četiri zicera. Vatreni su imali sreće, ali i hrabrosti izvući veliku nulu i kao drugi u grupi plasirati se u osminu finala SP-a u Katru.

Belgijci su u posljednjim minutama krenuli na sve ili ništa. U tim trenucima opasno smo živjeli, bilo je pakleno, ali u tim trenucima briljirao je Gvardiol koji je odigrao vrhunsku utakmicu, ali pljesak su zaslužili i svi ostali naši nogometaši.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Belgijci krenuli na sve ili ništa pred kraj

Belgijci su u posljednjim minutama krenuli na sve ili ništa. U tim trenucima opasno smo živjeli, bilo je pakleno, ali u tim trenucima briljirao je Gvardiol koji je odigrao vrhunsku utakmicu, ali pljesak su zaslužili i svi ostali naši nogometaši. Maroko je u drugoj utakmici skupine dobio Kanadu 2-1 i kao prvi izborio u osminu finala.

Hrvatska je opasno živjela u drugom poluvremenu, nakon što je bila bolja u prvom, u kojem je Anthony Taylor zbog milimetarskog zaleđa poništio već dosuđeni kazneni udarac za Hrvatsku. U drugom dijelu je Romelu Lukaku pogodio vratnicu i još tri dobre prilike za postizanje pogotka.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U dvoboju Maroka i Kanade već nakon 23 minute dvoboja Marokanci su imali dva gola prednosti. U 4. minuti početničku pogrešku vratara Milana Borjana iskoristio je Hakim Ziyech. Borjan je izašao iz kaznenog prostora i dodao loptu Ziyechu na 30 metara, a ovaj ga je preciznim udarcem prebacio za vodstvo.

Kanađani samo uspjeli smanjiti rezultat

U 23. minuti Hakimi je dugim dodavanjem izbacio Youssefa El Nesyrija, a marokanski napadač je odlično primio loptu i u sprintu došao do kaznenog prostora te sa 12-13 metara pogodio bliži kut pokraj loše postavljenog vratara Borjana.

U 40. minuti Kađani su smanjili zaostatak. Po lijevom boku prošao je Sam Adekugbe i poslao loptu prema kaznenom prostoru. Na putu se ispriječio Nayef Aguerd promijenio putanju lopte i pogodio bliži kut svojih vrata.

U osmini finala Hrvatska ide na prvoplasiranu reprezentaciju iz skupine E, a taj će dvoboj biti odigran u ponedjeljak, 5. prosinca. Marokanci će 6. prosinca igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine E.


Standings provided by Sofascore

Exit mobile version