BRAVO VATRENI!

Hrvatska u osmini finala Svjetskog prvenstva! Gvardiol apsolutni junak utakmice s Belgijom!

Bila je to izuzetno teška utakmica, jedna od najkompetitivnijih u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva u Kataru! Obje momčadi imali su svoje velike šanse, a Vatrenima je u prvom poluvremenu dosuđen pa poništen udarac s bijele točke

HRVATSKA – BELGIJA 0:0

DOHA – Svjetsko prvenstvo u Kataru. Ahmad Bin Ali stadion (Al Rayyan – predgrađe Dohe). Utakmica 3. kola skupine F.

HRVATSKA: Livaković; Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa; Brozović, Modrić, Kovačić; Perišić, Kramarić, Livaja

BELGIJA: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vertonghen; Castagne, Witsel, Dendoncker, Carrasco; De Bruyne, Trossard; Mertens

U dvoboju zadnjega, 3.kola skupine F Svjetskoga prvenstva u Al Rayyanu su nogometaši Hrvatske i Belgije odigrali 0-0, pa se Hrvatska plasirala u osminu finala. 

Bila je to divovska, epska bitka Hrvatske i Belgije na Svjetskom prvenstvu u Katru! Već dugo nismo gledali toliko iscrpljujuću bitku za loptu i prostor, možda se ovaj susret može usporediti samo s onim Hrvatske i Rusije u kvalifikacijama za ovo SP.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska je imala svoje trenutke nadmoći kada je samo odlični vratar Curtois stajao na putu loptama koje su na gol uputili Kovačić, Modrić, Brozović…

S druge strane, u par navrata smo se ‘smrzli’ kada je Lukaku pogodio vratnicu ili De Bruyne nadirao prema Livakoviću.

Bila je to utakmica u kojoj je Romelu Lukaku, ubojiti napadač Belgije koji, očito, nije u formi, promašio četiri zicera. Vatreni su imali sreće, ali i hrabrosti izvući veliku nulu i kao drugi u grupi plasirati se u osminu finala SP-a u Katru.

Belgijci su u posljednjim minutama krenuli na sve ili ništa. U tim trenucima opasno smo živjeli, bilo je pakleno, ali u tim trenucima briljirao je Gvardiol koji je odigrao vrhunsku utakmicu, ali pljesak su zaslužili i svi ostali naši nogometaši.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Belgijci krenuli na sve ili ništa pred kraj

Belgijci su u posljednjim minutama krenuli na sve ili ništa. U tim trenucima opasno smo živjeli, bilo je pakleno, ali u tim trenucima briljirao je Gvardiol koji je odigrao vrhunsku utakmicu, ali pljesak su zaslužili i svi ostali naši nogometaši. Maroko je u drugoj utakmici skupine dobio Kanadu 2-1 i kao prvi izborio u osminu finala.

Hrvatska je opasno živjela u drugom poluvremenu, nakon što je bila bolja u prvom, u kojem je Anthony Taylor zbog milimetarskog zaleđa poništio već dosuđeni kazneni udarac za Hrvatsku. U drugom dijelu je Romelu Lukaku pogodio vratnicu i još tri dobre prilike za postizanje pogotka.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U dvoboju Maroka i Kanade već nakon 23 minute dvoboja Marokanci su imali dva gola prednosti. U 4. minuti početničku pogrešku vratara Milana Borjana iskoristio je Hakim Ziyech. Borjan je izašao iz kaznenog prostora i dodao loptu Ziyechu na 30 metara, a ovaj ga je preciznim udarcem prebacio za vodstvo.

Kanađani samo uspjeli smanjiti rezultat

U 23. minuti Hakimi je dugim dodavanjem izbacio Youssefa El Nesyrija, a marokanski napadač je odlično primio loptu i u sprintu došao do kaznenog prostora te sa 12-13 metara pogodio bliži kut pokraj loše postavljenog vratara Borjana.

U 40. minuti Kađani su smanjili zaostatak. Po lijevom boku prošao je Sam Adekugbe i poslao loptu prema kaznenom prostoru. Na putu se ispriječio Nayef Aguerd promijenio putanju lopte i pogodio bliži kut svojih vrata.

U osmini finala Hrvatska ide na prvoplasiranu reprezentaciju iz skupine E, a taj će dvoboj biti odigran u ponedjeljak, 5. prosinca. Marokanci će 6. prosinca igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine E.


Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari