BRAVO!

Hrvatski vaterpolisti porazili Mađarsku i izborili finale! Za zlato u Parizu igramo protiv Srbije!

Foto: Pixsell

Hrvatski vaterpolisti izborili su finale Olimpijskih igara! U napetoj utakmici polufinala pobijedili su Mađarsku 9:8 i tako osigurali najmanje srebrnu medalju. Protivnik u finalu bit će im reprezentacija Srbije.

Hrvatska – Mađarska

9-8 (3-3, 4-2, 2-2, 0-1)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je finale olimpijskog turnira! Zanimljivo, Mađari su nas prije tri godine u Tokiju zaustavili u četvrtfinalu. S druge strane, Hrvatska u tri polufinala olimpijskih igara nikad nije izgubila.

Barakude su sjajno otvorili i poveli sjajnim golom Jokovića. Mađari su nam odmah odgovorili preko Jansika, a onda preko Vamosa stigli i do prvog vodstva 2-1. Potom smo još jednom pogriješili u napadu nakon čega su nam Mađari prodali kontru koju je Fekete realizirao za 3-1. Na njihovu seriju odgovorili smo s dva gola Fatovića.

Na početku druge četvrtine Mađari su dobili peterac. Bijač ga je obranio Vamosu, no lopta se opet odbila do njega i ovog puta ne griješi za 4-3 Mađarske. Dobili smo nakon toga i mi peterac na drugoj strani, a u gol ga je pretvorio Fatović. Već u sljedećem napadu iz daljine je našu mrežu zatresao Varga, no nisu dugo imali vodstvo jer opet se za Hrvatsku ukazao Fatović koji je već svojim četvrtim golom donio 5-5. A onda smo napokon stigli i do vodstva ‘bombom’ Žuvele, da bi na odmor otišli s plus dva nakon što je peti gol zabio Fatović.

Mađari su treću četvrtinu otvorili golom Angyala, no odmah je na drugoj strani odgovorio Bukić za 8-6. Uslijedilo je nekoliko neiskorištenih napada na obje strane, a seriju je prekinuo Jansik golom za 8-7, da bi odmah ‘bombu’ na drugoj strani pogodio Bukić. Sjajan je na golu Hrvatske bio i Bijač koji je skinuo uz sve i jedan peterac. Imali smo u samo završnici četvrtine i priliku za plus tri no Marinić-Kragić iz blizine je pogodio stativu.

Dosta nervoze je donio početak posljednje dionice gdje gola nije bilo više od tri minute, a onda je našu mrežu pogodio Nagy za 9-8. Imali su nakon toga Mađari nekoliko napada za izjednačenje, no čudesan je na golu bio Bijač.

Srbija u finalu

Već se zna da je u finalu Srbija koja je sa 10-6 bila bolja od SAD-a. Zanimljivo, Srbi će u nedjelju loviti treće uzastopno zlato na Olimpijskim igrama nakon Rio de Janeira i Tokija, piše Net.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari