I presretni Matjaž Kek se naklonio treneru Rijeke: “Bišćanova Rijeka ima gard i karakter, bacio je rukavicu Dinamu”

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je jučer u sjajnoj utakmici u Puli pobijedila Dinamo 3:1 i osvojila svoj peti naslov pobjednika Kupa (OVDJE)

Prvi je to trofej Rijeke nakon dvostruke krune koju je 2017. osvojila s Matjažom Kekom. Legendarni Slovenac otišao je s Rujevice u listopadu prošle godine nakon poraza od Gorice. Vodio je Rijeku pet i pol godina a na klupi ga je naslijedio Igor Bišćan, piše Index.hr.

Današnji slovenski izbornik zbog obveza u reprezentaciji nije gledao utakmicu uživo, ali je pogledao snimku.

“Počeli su nam treninzi u reprezentaciji pa nisam mogao gledati, ali stvarno sam guštao kad sam na mobitelu vidio rezultat utakmice. Fantastičan rezultat za Rijeku, strašno mi je drago i zbog igrača i zbog trenera, svih navijača i ljudi u klubu. Vratio se štimung oko Rijeke i to je najvažnije. Nitko sredinom sezone ovo nije očekivao, ali Rijeka ju je završila na fantastičan način”, rekao je Matjaž Kek.

Njegov nasljednik Igor Bišćan imao je puno problema po dolasku u Rijeku. Navijači su ga bojkotirali zbog povijesti s Dinamom, a momčad nije bila u dobroj formi.

“Znao sam da će biti dobar jer je on golemi potencijal. Nije mu bilo lako, ali riješio je sve probleme koje je imao i pokazao je u finalu da zna igrati na rezultat, što je za tako mladog trenera velika stvar. Protiv jakog Dinama u finalu odigrati ovako kako su oni odigrali je vrlo teško i tu se vidi njegov potpis. Ne bih ulazio u sukob s navijačima. Uostalom, on im se ispričao, ali sve se može izgladiti dobrim rezultatima”, smatra Kek a prenosi Index.hr.

Bišćan je nakon preuzimanja momčadi ušao u niz od pet pobjeda uključujući one protiv Dinama, Osijeka i Lokomotive i probudio Rijeku koja je na kraju uvjerljivo osvojila drugo mjesto i Kup.

“Sigurno je uoči finala bilo puno frustracija kod igrača Rijeke zbog tog velikog zaostatka od 23 boda za Dinamom. Moraš imati i malo sreće, ali sreća se mora zaslužiti. Bišćanova Rijeka ima gard i karakter, a to govori jako puno o njemu i njegovom radu. Mislim da je bacio rukavicu Dinamu. Vidjet ćemo što će biti u ljetnom prijelaznom roku, ali ako momčad ostane na okupu i dođe neko pojačanje, mogla bi sljedeća sezona biti jako zanimljiva. Tu je i Hajduk koji se diže, imamo i Osijek i Goricu, a ove sezone bilo je stvarno jako dobrih utakmica u HNL-u”, dodao je bivši Rijekin trener za Index.hr.

Pogledajte VIDEO: