IDEMO PO MEDALJU Tuga u Parizu: Norvežani nakon produžetaka poslali Kauboje u borbu za broncu

Idi na originalni članak

Norveška se plasirala u finale Svjetskog rukometnog prvenstva u kojem će igrati protiv domaćina Francuske. Norvežani su u pariškom polufinalu svladali Hrvatsku 28-25

Oglas

Norveška se plasirala u finale Svjetskog rukometnog prvenstva u kojem će igrati protiv domaćina Francuske. Norvežani su u pariškom polufinalu svladali Hrvatsku 28-25.

U polufinalu svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj Kauboji su nakon velike drame i produžetaka izgubili 25-28 te propustili izboriti finale protiv Francuske.

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu i nakon 12 minuta igre stvorila solidnu prednost od tri pogotka razlike (6:3).

Ipak, Norvežani su nakon toga ubacili u brzinu više i preuzeli konce igre u svoje ruke te na poluvrijeme otišli s prednošću od 12:10.

Hrvatska se na predahu sabrala i u drugi dio ušla s mini-serijom 2:0, a u 45. minuti i povela s dva pogotka razlike. Uslijedio je pad Kauboja, pet minuta nismo zabili pogodak, a Norvežani su trima pogocima u nizu ponovno došli u vodstvo.

Unatoč mnogim tehničkim pogreškama i propuštenim šansama, Pešić je držao Kauboje u igri u posljednjih 20 minuta.

U 52. minuti Šebetić je dobio isključenje, no Kauboji s igračem manje postižu dva pogotka i ponovno odlaze na dva razlike.

Hrvati su u pretposljednjem napadu izgubili loptu, a Sagosen je minutu prije kraja izjednačio na 22-22.

Slijedi infarktna završnica, Kauboji su pet sekundi prije kraja odigrali na Musu, koji je fauliran i suci su s istekom vremena dosudili sedmerac za Hrvatsku.

Odgovornost je preuzeo Zlatko Horvat, no Bergerud je obranio njegov udarac i odveo utakmicu u produžetke.

Početkom produžetka O’Sullivan je zaradio isključenje, a Mamić je to odmah iskoristio. Sagosen u idućem napadu Norvežana nije bio precizan, a Horvat se na drugoj strani iskupio za veliki promašaj na isteku regularnog vremena. Prednost nije dugo trajala – Norvežani s dva brza gola izjednačuju do kraja prvog produžetka, a zatim i zabijaju na otvaranju drugog.

Na izjednačujući pogodak Muse odmah je odgovorio Tangen za novo vodstvo.

Duvnjak je u idućem napadu promašio, a Stepančić je prilikom norveškog napada zaradio isključenje. Norvežani su u nastavku iznudili sedmerac, a Tonnesen je bio precizan.

U posljednjem napadu Norvežani su zabili još jedan pogodak i slavili konačnim rezultatom 28:25 te bukirali mjesto u finalu s Francuskom. Kaubojima ostaje borba za srebro protiv Slovenije u subotu u 20:45.

Duvnjak: ‘Horvat je odigrao fenomenalan turnir, sad mu treba naša podrška’

Domagoj Duvnjak nije mogao skriti razočaranje, ali i ponos nakon poraza od Norveške.

Kako se osjećaš?

“Jako sam tužan, nemam riječi. Ali s druge strane sam i ponosan na borbu koju smo pokazali. Teška utakmica”.

Imali smo sedmerac za finale.

“Izbornik je rekao – to je sport. Nekad pobijediš, nekad izgubiš. Meni je drago što smo ostavili srce na parketu, da smo izašli krvavih koljena”.

Exit mobile version