IDEMO PO MEDALJU Tuga u Parizu: Norvežani nakon produžetaka poslali Kauboje u borbu za broncu

Norveška se plasirala u finale Svjetskog rukometnog prvenstva u kojem će igrati protiv domaćina Francuske. Norvežani su u pariškom polufinalu svladali Hrvatsku 28-25

Norveška se plasirala u finale Svjetskog rukometnog prvenstva u kojem će igrati protiv domaćina Francuske. Norvežani su u pariškom polufinalu svladali Hrvatsku 28-25.

U polufinalu svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj Kauboji su nakon velike drame i produžetaka izgubili 25-28 te propustili izboriti finale protiv Francuske.

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu i nakon 12 minuta igre stvorila solidnu prednost od tri pogotka razlike (6:3).

Ipak, Norvežani su nakon toga ubacili u brzinu više i preuzeli konce igre u svoje ruke te na poluvrijeme otišli s prednošću od 12:10.

Hrvatska se na predahu sabrala i u drugi dio ušla s mini-serijom 2:0, a u 45. minuti i povela s dva pogotka razlike. Uslijedio je pad Kauboja, pet minuta nismo zabili pogodak, a Norvežani su trima pogocima u nizu ponovno došli u vodstvo.

Unatoč mnogim tehničkim pogreškama i propuštenim šansama, Pešić je držao Kauboje u igri u posljednjih 20 minuta.

U 52. minuti Šebetić je dobio isključenje, no Kauboji s igračem manje postižu dva pogotka i ponovno odlaze na dva razlike.

Hrvati su u pretposljednjem napadu izgubili loptu, a Sagosen je minutu prije kraja izjednačio na 22-22.

Slijedi infarktna završnica, Kauboji su pet sekundi prije kraja odigrali na Musu, koji je fauliran i suci su s istekom vremena dosudili sedmerac za Hrvatsku.

Odgovornost je preuzeo Zlatko Horvat, no Bergerud je obranio njegov udarac i odveo utakmicu u produžetke.

Početkom produžetka O’Sullivan je zaradio isključenje, a Mamić je to odmah iskoristio. Sagosen u idućem napadu Norvežana nije bio precizan, a Horvat se na drugoj strani iskupio za veliki promašaj na isteku regularnog vremena. Prednost nije dugo trajala – Norvežani s dva brza gola izjednačuju do kraja prvog produžetka, a zatim i zabijaju na otvaranju drugog.

Na izjednačujući pogodak Muse odmah je odgovorio Tangen za novo vodstvo.

Duvnjak je u idućem napadu promašio, a Stepančić je prilikom norveškog napada zaradio isključenje. Norvežani su u nastavku iznudili sedmerac, a Tonnesen je bio precizan.

U posljednjem napadu Norvežani su zabili još jedan pogodak i slavili konačnim rezultatom 28:25 te bukirali mjesto u finalu s Francuskom. Kaubojima ostaje borba za srebro protiv Slovenije u subotu u 20:45.

Duvnjak: ‘Horvat je odigrao fenomenalan turnir, sad mu treba naša podrška’

Domagoj Duvnjak nije mogao skriti razočaranje, ali i ponos nakon poraza od Norveške.

Kako se osjećaš?

“Jako sam tužan, nemam riječi. Ali s druge strane sam i ponosan na borbu koju smo pokazali. Teška utakmica”.

Imali smo sedmerac za finale.

“Izbornik je rekao – to je sport. Nekad pobijediš, nekad izgubiš. Meni je drago što smo ostavili srce na parketu, da smo izašli krvavih koljena”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari