SUPERSPORT HNL

Galerija | IDEMOOOO!!! Rijeka se pobjedom nad Goricom vratila na vrh prvenstvene ljestvice

Pogodak odluke postigao je Marco Pašalić u 8. minuti utakmice. Nogometaši u bijelom još su nam jednom pomalo ‘čupali živce’, no pišu se nova velika tri boda za vodeću momčad Supersport Hrvatske nogometne lige – Rijeku!

RIJEKA – GORICA 1:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 13. kola Supersport HNL-a. Sudac. Duje Strukan (Split). Gledatelja: 5776.

Strijelci: 1:0 Pašalić (8)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Dilaver, Mitrović, Goda, Selahi, Pašalić, Fruk, Janković, Pjaca, Yansane

GORICA: Banić – Soldo, Maloča, Krizmanić, Štiglec, Mrzljak, Ndockyt, Alexander Munksgaard, Mitrović, A. Jurić, Vujnović

U 13. kolu Supersport HNL-a ekipa Željka Sopića je pred svojim navijačima na Rujevici rezultatom 1:0 pobijedila Goricu. Gorica je ove sezone dva puta pobijedila Dinamo, jednom je srušila i Hajduk, međutim protiv Rijeke nije išlo. Riječani su danas bili bolji i zasluženo se vratili na vrh tablice.

Riječani su ponovno poveli u ranoj fazi utakmice (Pašalić u 8. minuti), imali prevlast na travnjaku, dobro ‘vezli’ i kreirali puno šansi za povećanje vodstva, no nisu uspjeli zabiti Pjaca, Yansane, Janković… A kada je tako, pri vodstvu od ‘samo’ 1:0, uvijek prijeti opasnost da suparnička momčad i iz neke bezvezne situacije izjednači i ‘izbije’ domaćima iz džepa dva boda, u najnesretnijem slučaju i tri. Na svu sreću, ovoga puta to se nije dogodilo, iako je u sudačkoj nadoknadi vremena Rijeka opasno ‘visjela’!

Bijeli su utakmicu započeli na najbolji mogući način. U 8. minuti, nakon što su gosti izgubili jednu loptu na sredini terena, Fruk je donio loptu Pašaliću koji je još jednom sjajno reagira. Oslobodio se svojih čuvara i s nekih 20-tak metara snažno udario po lopti. Lopta je upućena velikom snagom ali i u preciznoj putanji odsjela na lijevoj Bnićevoj vratnici odakle se, na veliku sreću i zadovoljstvo Riječana, odbila u mrežu!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Razigrao se potom i Pjaca, bio jer prava napast na lijevoj strani za svog čuvara Munksgaarda. U nekoliko navrata okušao je svoj udarac kombinirajući snažno upućene visoke lopte i one njegove ‘lagane’ po travi koje su gađale udaljeniji kut vrata. Nažalost, niti jedan od tih pokušaja nije bio uspješan.

Domaćin je opasno zaprijetio već u četvrtoj minuti. Smolčić je sjajno ubacio s desne strane, Mitrović je pucao glavom, a vratar Banić odbio je loptu.

Obrane Banića

U 22. minuti zaprijetio je i Pjaca, ali je Banić još jednom dobro reagirao. Minutu kasnije zaprijetili su i gosti, pucao je Štigleca, ali je Labrović bio siguran.

U 35. minuti Banić je još jednom fantastično reagirao, ovoga puta vratar Gorice je zaustavio udarac Nike Jankovića. U 41. minuti ponovo je pucao Janković preko živog zida, ali je Banić bio spreman. Najbolji igrač utakmice odlično je reagirao i u 59. minuti obranivši Pjacin udarac.

Najbliže izjednačenju Gorica je bila u sudačkoj nadoknadi kada je dva puta opasno zaprijetila, ali je kod prvog udarca Radeljić izbacio loptu sa crte, a potom Ilečić nije zahvatio dobar ubačaj Ndockyta.

Standings provided by Sofascore
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari