“IGRAČI NEMAJU MUDA, MORALA NI PAMĆENJA” Armada bojkotira utakmicu s Finskom; ima i suprotnih razmišljanja – “Hrvatska ispred svih!”

Slavonija je bijesna zbog prebacivanja utakmice nogometne reprezentacije iz Osijeka u Rijeku, a ovdje je pak navijačka skupina hrvatskog prvaka odlučila bojkotirati susret u petak

Ionako sve manji korpus navijača nogometne reprezentacije HNS, čini se, dodatno osakaćuje i demotivira da dolaze na utakmice.

Nakon što je utakmica s Finskom iz Osijeku prebačena u Rijeku, što je izazvalo negodovanja u Slavoniji, ni u gradu hrvatskog prvaka nisu zadovoljni, štoviše odlučili su bojkotirati navijanje na utakmici, obznanili su putem Facebook stranice.

Armada je tako odlučila da neće organizirati navijanje tijekom utakmice u petak. Kao razlog navode “privatizaciju reprezentaciju radi osobnih interesa”, što su obrazložili u oštroj objavi, u kojoj prozivaju vrhušku Hrvatskog nogometnog saveza.

Od ponosa i slave Hrvatske nogometne reprezentacije ostalo je samo ime i ponešto sudskih procesa za one koji su reprezentaciju privatizirali radi svojih interesa. Igrači bez muda, morala i pamćenja, izbornici marionete i povremeni stanovnici Remetinca iz vodstva HNS-a, zasigurno ne mogu predstavljati Hrvatsku dok svira Lijepa naša. U svijetlu svega iznesenog ARMADA nikad neće dati podršku ovakvoj odnarođenoj reprezentaciji”, objavila je navijačka skupina, čiju čitavu možete pročitati u nastavku:

https://www.facebook.com/KNArmadaRijeka/posts/1405448182886560

Reprezentacija je u srijedu isprobala glavni travnjak stadiona Rujevica, a utakmica protiv Finske je na rasporedu u petak.

No među brojnim reakcijama na ovaj potez Armade ima i drugačijih razmišljanja: ističemo reakciju 17-godišnjaka iz Nedelišća, također navijača Rijeke, koji je na društvenim mrežama objavio poduži status kojeg prenosimo u cijelosti.

Pozdrav draga Armado! Ime mi je Martin Đud, imam 17 godina i dolazim iz Nedelišća. Obraćam vas se vezano uz vašu odluku da nećete biti na utakmici Hrvatska – Finska na Rujevici. Suprotno većini koja je ili za Dinamo ili za Hajduk, ja sam evo za Rijeku i ispred svega za Hrvatsku. S vašom izjavom se slažem u potpunosti, ali ne mogu prihvatiti činjenicu da nećete biti tamo. Što su krivi dečki koji igraju za Hrvatsku? Što smo krivi mi djeca i mladi kojima još ova napaćena, prodana i izdana Hrvatska nešto znači i koju toliko beskompromisno volimo. Što je kriv narod koji u crnim trenucima laži i krađe nađe utjehu u našim mladićima? Jer ja, kao i svi drugi ne navijamo za Šukera, Mamića, i ostatak ekipe koji pere lovu kroz HNS i blati i sramoti jednu od jednih svetinja koje imamo, a to je nogometna reprezentacija.

Što smo krivi mi mali koji plaču od radosti ili od tuge kad pobijedimo ili izgubimo? Tada, kada igra Hrvatska svi se osjećamo kao jedni, i Slavonci,i Dalmatinci, i Istrani, i Ličani, i Purgeri, i Međimurci, i Zagorci i svi drugi koji čine ovaj naš pomalo bedast, ali moj narod u kojeg vjerujem i volim. Tada nije važno ništa osim naše Hrvatske. Borbu protiv HNS mafije podržavam i želim da i drugi klubovi i navijači konačno vele dosta, zaborave međusobne zavade i rivalstva te konačno stanu kao jednu, kao Hrvatska. Ovime vam ne želim mijenjati mišljenja ili vam mijenjati odluke, već reći ono što sam uistinu imao na srcu i što sam vam htio reći. Nadam se da me razumijete i da ćete barem malo o tome razmisliti. Bit ćeš opet Hrvatska! Krepat ma ne molat! HNS mafija= mafija u vladi= mafija u svim porama naše jedine Hrvatske! U boj!”, stoji u obraćanju mladića iz Nedelišća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari