INTER – RIJEKA 0:0 Rijeka nije uspjela pobjedonosno izaći iz zaprešićke magle

INTER – RIJEKA 0:0 (0:0)

ZAPREŠIĆ – Utakmica 19. kola MaxTV Prve lige. Sudac Mario Zebec (Varaždin)

INTER – Posavec – Begić, Šoljić, Blažević, Čeliković, Komorski. Ćosić, Ottochian, Mazalović, Nestorovski, Boćkaj

RIJEKA – Vargić – Vešović (Sharbini, 84), Žuta, Lešković (Mitrović, 46), Samardžić – Maleš, Močinić, Bradarić – Tomasov, Balaj (Ristovski, 63), Bezjak

Marin Tomasov imao je u 86. minuti meč loptu koja je mogla odlučiti večerašnji susret, ali je ušavši u šesnaesterac i izašavši sam  pred vratara domaćih odabrao najgore rješenje – snažan udarac nebu pod oblake, u trenutku dok je imao Anasa Sharbinija na drugoj strani; a mogao je i lukavije uputiti loptu prema vratima.

Izgubila je tako Rijeka i šesti bod u ovogodišnjim ogledima s Interom – sva tri prvenstvena susreta ovih dviju momčadi ove godine završena su identičnim ishodom 0:0! Nadamo se da „prokletstvo Intera“ riječki  navijači neće na proljeće spominjati kao razlog gubitka šanse da se „bijeli“ okite naslovom prvaka…

Nije Rijeka danas odavala sliku momčadi koja se grčevito bori za bodove koji (u perspektivi) donose naslov prvaka Hrvatske. Igralo se uglavnom na sredini terena, uz tek blagu prednost gostiju u posjedu lopte. Iako su Riječani bili sigurniji na sredini terena, u tek nekoliko situacija veznjaci okovani taktičkim zamislima Matjaža Keka uspijevali su proturiti loptu do najisturenijeg napadača Balaja. Nedostajao je u mnogim situacijama – posebno u prvom dijelu – onaj takozvani „zadnji pas“ koji napadače izbacuje u šanse iz kojih treba samo vješto poentirati. Disciplina u igri „bijelih“ imala je večeras prednost nad lepršavošću i lucidnošću, i teško je reći što je tome najveći uzrok. Pomalo za kreaciju neraspoložena Rijeka kao da se izgubila u maglovitoj zaprešićkoj noći…

Kakav se nogomet igrao u prvom poluvremenu u maglom obavijenom Zaprešiću između Intera i u prvenstvu neporažene vodeće Rijeke dovoljno govori činjenica da smo prvu pravu priliku vidjeli tek u 35. minuti – i to za domaće nakon kornera kada je Komorski dobro nabačenu loptu zahvatio glavom ali je njegov slabi udarac nasreću Riječana rezultirao time da je lopta prošla uz desnu vratnicu Vargićevih vratiju.

Samo nekoliko minuta kasnije, u 38. minuti, prva i jedina prilika Riječana u prvom dijelu utakmice. Nakon nekoliko napokon povezanih i konkretnih dodavanja, Zuta je izdržao jedan duel na ivici šesnaesterca i gurnuo loptu za Balaja u prazan prostor. Balaj je odmah bez previše razmišljanja tukao malo iskosa s lijeve strane s nekih dvanaestak metara ali je njegova lopta završila u vanjskom dijelu mreže vratara Posavca.

Jedino je to vrijedno spomena što se prilika za zgoditke tiče u mlakom prvom poluvremenu utakmice u kojoj su Riječani tražili nova tri boda koja bi ih zadržala na sigurnom odstojanju na vrhu prvenstvene ljestvice ispred pratitelja Dinama i Hajduka koji u subotu igraju međusobnu utakmicu u kojoj će netko sigurno ostati bez punog bodovnog plijena. Treba spomenuti i slučaj sa samog kraja poluvremena kada su se glavama sudarili Lešković i Begić gdje je potonji bio poprilično neoprezan, pa je Marko Lešković okrvavljena lica svoje mjesto početkom drugog dijela utakmice morao ustupiti Mateju Mitroviću.

Drugo poluvrijeme počelo je velikom prilikom vodećeg strijelca lige Nestorovskog koji je prihvatio jednu pogrešno ispucanu loptu Zute koja se odbila od Bočkaja i stigla do opasnog napadača domaćih. Nestorovski je odmah svom snagom udario loptu prema Vargiću no srećom prohujala je iznad Vargićevih vratiju. Slična prilika u 60. za goste, kada je nakon duge akcije Tomasov ubacio „svijeću“ u kazneni prostor domaćih, Balaj je lijepo dočekao loptu glavom i spustio ju točno na nogu natrčalom Bezjaku koji tuče iz poluvoleja, ali na nesreću Riječana preko Posavčevih vratiju.

Rijeka se od tog trenutka nekako oslobodila i ohrabrila, napadi su počeli bivati sve ambiciozniji a Riječani odlučniji, pa je u 63. tukao Samardžić po travi ravno u Posavca, a u 65. minuti loptu Tomasova „u prostor“ dočekao je Bezjak – no njegov ne previše snažan i precizan udarac Posavec sigurno hvata.

Posljednju priliku imao je u sudačkoj nadoknadi utakmice Močinić kada je nakon duge riječke opsade Posavčeva gola jednu dodanu loptu “iz prve” uputio po travi prema vratima domaćih, no Posavec je i ovoga puta bio spreman i siguran. Mogli bi Riječani itekako žaliti za ovim bodovima…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari