(INTERVJU) Alexander Gorgon, kapetan HNK Rijeke: Nastavak sezone će biti još bolji za nas i naše navijače

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Alexander Gorgon je dosad u dresu Rijeke skupio 113 nastupa uz okruglih 40 pogodaka

Nogometaši Rijeke otišli su na zimsku pauzu. Prvi dio sezone Riječani su okončali na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, ostvarili su plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske, te su stigli do play-offa Europske lige.

Na polusezonu osvrnuo se kapetan Rijeke Alexander Gorgon.

– Imali smo uspona i padova, što je posve normalno u sportu. Bilo bi lijepo da smo se kvalificirali u skupinu Europske lige, ali mislim da smo svi vidjeli da postoji određena razlika u kvaliteti. To je jednostavno tako, teško je ponekad nositi se s klubovima i ekipama koje troše puno više i imaju veći budžet. Bili smo blizu plasmana, šteta što nismo prošli, rekao je Alexander Gorgon koji je dosad u dresu Rijeke skupio 113 nastupa uz okruglih 40 pogodaka.

– Nakon kvalifikacija Europske lige malo smo pali u prvenstvu, imali smo problema s ozljedama, morali smo rotirati momčad. Ako mijenjaš stalno sastav ne možeš do kraja uigrati neke stvari, ali na kraju smo sve posložili i skupili više bodova nego što su mnogi očekivali. Zato je možda šteta što je završila polusezona, jer bez obzira na ovaj zadnji poraz od Dinama, bili smo u dobrom nizu i u pozitivnom ozračju smo otišli na pauzu, ustvrdio je Gorgon koji vjeruje da će drugi dio sezone biti još uspješniji.

Vjerujem da ćemo na pripremama napraviti novi korak prema naprijed, kaže Gorgon.

– Ne možemo reći da je polusezona bila ni sjajna, ali ni loša, vjerojatno nešto između. Vjerujem da ćemo na pripremama napraviti novi korak prema naprijed i pokazati kvalitetu na travnjaku u drugom dijelu sezone. Vrlo često stvari se svode na detalje koje pokušavaš riješiti na treningu. Novi trener je napravio neke promjene i podsjetio nas da moraš dati zadnji postotak snage, rekao je kapetan Rijeke.

Simon Rožman na klupi je naslijedio Igora Bišćana.

– Simon Rožman je došao u jednu novu situaciju. S Igorom Bišćanom smo imali uspjeha i bilo je lijepo raditi s njime. Simon je od prvog dana dao na važnosti svemu što smo napravili, pravi je profesionalac i kao svaki trener donio je neke nove ideje. Imam dovoljno iskustva s trenerima u karijeri, svaki trener pokušava provesti svoju viziju, prenijeti na igrače ono što želi vidjeti na travnjaku. Naravno, trebalo je vremena za prilagodbu, rekao je kapetan Rijeke.

– U početku je bio problem jer nismo imali rezultat, kasnije su svi mogli vidjeti da smo momčad. Kroz rad i trening promijenili smo neke detalje, a to se poslije vidjelo na rezultatima. Najvažnije da imamo povjerenja jedni u druge. Sada napredujemo sa Simonom i jako sam pozitivan i optimističan pred nastavak sezone koji će, vjerujem, biti još bolji za nas i naše navijače, ustvrdio je Gorgon.

U jednoj utakmici Kupa protiv Dinama sve je moguće, kaže Gorgon.

Pred Rijekom je polusezona u kojoj slijedi borba za najviše pozicije u prvenstvu i Kupu Hrvatske gdje ih početkom veljače očekuje ogled protiv Dinama na Rujevici.

– Nećemo biti favoriti protiv Dinama u Kupu. Ipak, Kup je natjecanje koje kao da ima posebna pravila i već je bilo puno iznenađenja proteklih godina. U toj jednoj utakmici sve je moguće. Nažalost, razlika između nas i Dinama je možda ipak prevelika da se možemo boriti u prvenstvu kroz cijelu sezonu, ali u jednoj utakmici jasno je da imamo priliku. Dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje. U prvenstvu je trenutno borba za drugo mjesto, vjerujem da ćemo ponovo pokazati da se na Rijeku može računati, ustvrdio je Gorgon.

U Rijeci su ove godine u prvi plan iskočili i mladi igrači, Ivan Lepinjica i Hrvoje Smolčić bili su kroz sezonu praktički standardni u prvoj ekipi, a debi na golu imao je i Ivor Pandur.

– To je najvažnija stvar u klubu, raditi s mladim igračima, da taj proces funkcionira i da stvaraš svoje igrače. Vidjeli smo da ima nekoliko kvalitetnih mladih igrača. Kao i uvijek, potrebno je imati strpljenja u njihovom razvoju i oni moraju imati priliku skupiti potrebne minute i iskustvo u prvoj ekipi. Na njima je da naporno treniraju, ali ovo što smo dosad imali priliku vidjeti izgleda dobro, ustvrdio je Gorgon koji će odmor provesti s obitelji.

– Božić smo proveli u Beču, a zatim ćemo u planine. Opušten odmor s obitelji, a onda povratak nogometu, zaključio je Alexander Gorgon.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari