TEMPERAMENTAN DEČKO

INTERVJU Upoznajte drugo lice Željka Sopića: ‘Imao sam taj dar da mogu napisati po pet zadaćnica’

Rijeka je prva na ljestvici HNL-a, u finalu je Kupa, smiješi im se dvostruki naslov, a imaju i trenera o kojem priča cijela Hrvatska

Željko Sopić je nakon utakmice novinaru rekao da su mu pitanja bedasta, pa je stigla osuda zbora sportskih novinara. Kažu da Sopić sije ljutnju i bijes, zamjeraju mu što govori o glupostima u naslovima, kažu da se otresa na novinare, da je arogantan.

Ali takav nije bio danas u intervjuu za RTL.

Željko Sopić je zagrebački dečko koji s Rijekom ide do vrha. “Evo vam, ovo vam je ekskluziva, nemamo nikakav pritisak, a vjerojatno ćemo uzet sve”, poručio je za RTL Direkt.

Temperamentan, bez dlake na jeziku. Često sarkastičan, prema novinarima ponekad i neugodan, ali jedno mu se mora priznati. Ima fore koje je teško nadmašiti.

“Da, Messi, Ronaldo, to mi je sad prvo”, ovako je govorio o pojačanjima.

I dok drugi treneri ozbiljno objašnjavaju, analiziraju taktiku i sastav, Sopić je valjda jedini trener koji na pitanje namjerava li napasti od prve minute, odgovara ovako: “Je, je, je. Ovaj tjedan smo baš radili da pucamo po golu i u okvir gola, to je sad novo”, rekao je.

A na pitanje treniraju li realizaciju, dodao je: “novo sam im rekao da od sad trebaju pucat svi u okvir gola”.

Pjesnik u duši koji je pisao zadaćnice drugima

“Dogodi vam se pitanje kao u ping pongu, on pita, ja odgovaram, onako, znate, samo loptica ide preko i malo je tu bilo sarkazma, malo zezancije, ali gledajte, nek ljudi uživaju”, istaknuo je za Direkt Sopić.

Mi smo danas upoznali jednog posve drukčijeg Željka Sopića, koji se dok je bio klinac smijao iz serija Seinfelda i Mućki. Pjesnika u duši, ugodnog i zabavnog sugovornika, koji je još u osnovnoj pisao zadaćnice prijateljima.

“Lijepo.. znate što je lijepo. Lijepo je kad dobijete dobru ocjenu. Imao sam taj dar, u principu, imam i danas, da mogu jednostavno, kako su išle one zadaćnice, napisati po četiri pet, pa sam ih dijelio po razredu. Znate kako je to, ruka ruku mije uvijek, netko nešto zna, zadaća ovo ono, nije mi bio nikakav problem”, otkrio je.

Dodao je da ne postoji tema na koju ne bi mogao napisat pjesmicu u roku od tri minute. “To jednostavno imate ili nemate, ja imam vjerojatno od pokojne majke”, govori trener Rijeke.

Nama nije napisao pjesmicu, ali objasnio je vezu između nogometa i životinja jer igrače je vodio u skloniše za pse.

Superheroj Rijeke spašava i životinje

“To je dio sporta, budimo realni. Neće svi moji igrači igrat u vrhunskim klubovima i zaradit ogromne novce, ali mislim da neke lekcije koje im dajete kroz život će im ostat i dobro će im doći kroz godine koje su pred njima”, poručio je na pitanje uči li igrače životu.

A i sam spašava životinje. Sopići u obitelji imaju psa Rija i zeca Koka, ali često kod njih nađe i još pokoji pridruženi član obitelji.

“Zeca Koka je kći kupila na sajmu u Benkovcu davnih dana, rekla je da neće rasti, znači, Tifani, držao sam te za riječ, naravno da je zec narastao. Imamo još jednog psa Điđija, kojeg smo udomili iz udruge Indigo. Nažalost su ga, ne mogu reći loši ljudi, za to uopće nemam naziv, ne znam kako bi okarakterizirao ljude koji ostave životinje u vreći u šumi, mjesec i po dana je bio na čuvanju danas odlazi kod jedne, nadam se, predivne obitelji”, poručio je.

No, na terenu se ne pokazuju osjećaji. “To je ono što muškarci imaju između nogu i zato smo pobijedili utakmicu”, jednom je rekao.

Možda je tajna i u treninzima u sitnim satima, ali to ipak nije, kako su neki govorili, hir trenera.

“Ja ako kažem da ćemo trenirati u šest ujutro, trenirat ćemo u šest ujutro, ja ne znam zašto je to uopće nekome čudno. Zezam se, ali u principu svi ti treninzi su povezani sa slobodnim danima, uvijek napravimo takve treninge, samo zato da bi mogli drugi dan ili sljedeća dva dana dati slobodno. Jednostavno ako ćemo se vratiti na neku moju igračku karijeru, kako su se treneri odnosili prema meni, mislim da to danas više ne prolazi. Vi trenutno morate biti nešto između trenera i prijatelja s igračima, ako želite uspjeti”, smatra Sopić.

Finale kupa, prvo mjesto ljestvici – nakon Jakirovića koji je preko noći ostavio klub bez trenera, Rijeka je dobila svog superheroja, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari