ISTRA-RIJEKA 0:2 Črnic i Gorgon osigurali novi trobod za miran boravak na vrhu HNL-a

Rijeka je sigurnim korakom „riješila“ teško gostovanje u Puli kontrolirajući utakmicu od početka do kraja – dva „laka komada“ snalažljivog Črnica i čini se bogomdanog golgetera Gorgona bila su dovoljna za stišavanje ambicija domaće momčadi

ISTRA-RIJEKA 0:2 (0:2)

PULA – Stadion Aldo Drosina. Utakmica 11. kola MaxTV Prve lige. Suci: Bruno Marić (Daruvar), Sanja Rođak-Karšić, Goran Loparac. Gledatelja: 2000.

Strijelci: Črnic (7), Gorgon (22)

ISTRA 1961: Iveša, Žižić, Mitrevski, Bertoša, Miloš, Lucio, Paracki, Stepčić, Collins, Roce, Solomon

RIJEKA: Prskalo – Ristovski, Mitrović, Elez, Žuta – Bradarić, Mišić – Vešović (Ajayi, 90), Andrijašević (Martić, 82), Črnic (Čanađija, 71), Gorgon

Nogometaši Rijeke pobijedili su Istru 1961 2:0 u utakmici 11. kola MAXtv Prve lige upisavši treće uzastopno prvenstveno slavlje. Izabranici Matjaža Keka do nova tri boda došli su s još jednom dobrom predstavom nanijevši Istri u međusobnim ogledima sedmi uzastopni prvenstveni poraz ujedno učvrstivši mjesto na vrhu ljestvice.

Ono što zacijelo nakon ove utakmice veseli i Matjaža Keka potvrda je onih mišljenja kako Rijeka raspolaže raskošnim, širokim igračkim kadrom – večeras u momčadi nije bilo „prve riječke punte“ Marija Gavranovića (nakon odlaska Romana Bezjaka) a opet tu ima dovoljno igrača koji golgeterskim instinktom kažnjavaju i najmanju grešku suparničke obrane.

Posebno je ugodno iznenađenje Austrijanac Gorgon koji iskazuje veliku golgetersku šarolikost – sposoban je „potegnuti“ (i zabiti) golčinu iz daljine „kada se sjeti“ (bomba protiv Dinama!), a „ne srami se“ uredno pospremiti u mrežu i sve one „otpatke“ u šesnaestercu, kako je to učinio u nekoliko posljednjih susreta donijevši Bijelima na taj način pregršt bodova.

Najbolje je tako, i neka se ponavlja i dalje – Rijeka je ukrotila goropadne domaćine, među kojima je i podosta bivših Riječana ili igrača na posudbi – već na samom početku utakmice, izbivši iz glave domaćim igračima i najmanju pomisao na to da mogu nekim slučajem okrenuti utakmicu.

Rijeka nije „samljela“ Puležane kao što je to učinila u posljednjim susretima na Rujevici kontra Dinama i Splita, no pritisnula je upravo onoliko koliko je trebalo da to rezultira dvama pogocima i uništavanjem svih ambicija domaćina.

Istra je tijekom prvog poluvremena jednim dijelom održavala prividnu terensku ravnotežu, no Rijeka je i pojedinačno i momčadski kvalitetnija momčad pa je bilo samo pitanje vremena kada će se to i materijalizirati. U 22. minuti Vešović je ubacio s desne strane, Gorgon se najbolje snašao u kaznenom prostoru i glavom matirao Ivešu na pomalo neobičan način – vratar domaćih kao da je očekivao da će od Gorgona upućena „svijeća“ preletjeti njegova vrata, no lopta je u čudnoj ali i nezaustavljivoj putanji završila u mreži.

Šest minuta kasnije Črnic je okušao udarac s ruba kaznenog prostora, ali Iveša nije imao težak zadatak.

Solomon je u 29. minuti zagrijao Prskala udarcem s 20 metara, na drugoj strani Elez je zamalo skrenuo ubačaj Ristovskog u mrežu.

U 36. minuti Prskalo je istrčao na jednu visoku loptu, ali nije ju uspio najbolje boksati. Iako se Prskalo stigao vratiti, Solomon je imao lijepu priliku, ali udarac je otišao pored gola. Solomun se istaknuo sjajnim prodorom u 40. minuti, ali osim dva lijepa driblinga, prave opasnosti za Rijeku u konačnici nije bilo.

Drugo poluvrijeme Rijeka je otvorila opasnim ubačajem Ristovskog, a u nastavku svoj udarac u dva navrata okušao je Vešović. Na drugoj strani Istra je u nekoliko navrata stigla pred kazneni prostor Rijeke, najopasniji je bio vižljasti Solomon, ali u konačnici to nije rezultiralo konkretnijom prilikom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari