NIŠTA OD ZLATA

Ivan Šapina poražen u polufinalu Olimpijskih igara. Borit će se za brončanu medalju

Foto: Pixsell

Ivan Šapina (25) nije uspio ući u finale Olimpijskih igara. Predstavnik Hrvatske u taekwondou, u kategoriji iznad 80 kilograma, izgubio je u meču polufinala protiv Ariana Salimija iz Irana. Šapina je izgubio rezultatom 2:1 u rundama i borit će se za brončanu medalju. Taj meč je na rasporedu u 20:19 sati.

Šapina je dominatno pobijedio u prvoj rundi 12:5, a u napetoj drugoj rundi je rezultat bio 9:8 za iranskog borca. U odlučujućoj trećoj rundi iranski predstavnik je pobijedio s ukupnih 9:6 te će se u finalu boriti protiv Cadena Cunninghama (21) koji je u polufinalu izbacio prvog nositelja turnira Cheicka Sallaha Cissea pobjedom 2:1 u rundama.

Još se ne zna protivnik u borbi za brončanu medalju

Šapina će za brončanu medalju boriti protiv pobjednika dvoboja između Nikite Rafalovicha iz Uzbekistana i Carlosa Sansoresa iz Meksika. Taj meč je na rasporedu u 19:53. Njih je Salimi pobijedio u osmini finala i četvrtfinalu, a Šapina je po pravilima repesaža kao poraženi polufinalist ušao direktno u borbu za brončanu medalju.

Osvoji li Šapina medalju, bit će to sedmo odličje za Hrvatsku na Igrama nakon strijelca Mirana Maričića, veslačke braće Sinković, judašice Barbare Matić, tenisačice Donne Vekić, bacačice diska Sandre Elkasević i taekwondoistice Lene Stojković.

Ovo su mu druge Olimpijske igre

Podsjetimo, Šapina nastupa za splitski Marjan, a dosad je uspio nanizati nekoliko impresivnih uspjeha. Osvojio je brončanu medalju u srednjoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u taekwondou 2019. u Manchesteru, brončanu medalju u kategoriji do 87 kg na Europskom prvenstvu u taekwondou održanom u Sofiji u Bugarskoj 2021. godine, a ima i srebrnu medalju u srednjoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u taekwondou 2023. održanom u Bakuu u Azerbajdžanu.

Šapina je predstavljao Hrvatsku i na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. održanim u Tokiju. Natjecao se u muškoj disciplini iznad 80 kilograma, gdje ga je u drugom meču eliminirao Sun Hongy iz Kine, piše Index.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari