PLAY OFF KONFERENCIJSKE LIGE

Ivanović krasno zabio, ali.. Rijeka remizirala s Olimpijom, prolaz u skupine Konferencijske lige tražit će u Ljubljani

Za Bijele se najvažniji trenutka dogodio u 33. minuti kada je Ivanović zabio nakon sjajne solo akcije s ijeve strane kaznenog prostora. Najporije je ‘lažnjakom’ prevario gostujuće braniče a potom je uslijedio fantastičan udarac nakon kojeg je lopta završila u suprotnom kutu gostujućeg vratara

RIJEKA – OLIMPIJA 1:1 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Prva utakmica play offa Konferencijske lige. Sudac: Cesar Soto Grado (Španjolska). Gledatelja: 6487.

Stirjelci: 1:0 Ivanović (33), 1:1 Pedro Lucas (76)

RIJEKA: Zlomislić – Bogojević, Majstorović, Galešić, Devetak – Petrovič – Pašalić, Hodža, Fruk, Janković – Ivanović

OLIMPIJA: Vidovšek – Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe – Agba, Doffo – Florucz, Pinto, Motika – Lucas

IIspitivanje snaga u uvodnim minutama okončano je lijepom prilikom Ivanovića. U 5. minuti Pašalić mu je podvalio loptu na desnoj strani, Ivanović se pravovremeno ubacio i snažnim udarcem gađao bližu kut, ali gostujući vratar Vidovšek odbio je njegov pokušaj. U 11. minuti pokušao je Pašalić s 20-ak metara ravno u Vidovšeka prije nego je Olimpija uzvratila s dva dalekometna pokušaja Doffa (14’) i Pinta (18’) koji nisu išli u okvir gola.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U 21. minuti Pašalić je sjajno izveo korner s desne strane i pokušao iznenaditi Vidovšeka, ali njegov pokušaj odsjeo je na gredi. U 32. minuti ni udarac s distance Fruka nije bio precizan, ali bio je to samo uvod u vodeći pogodak.

Rijeka je osvojila loptu na sredini terena i krenula okomito na domaću obranu, Janković je podvalio loptu Ivanoviću koji je nakon lažnjaka, s 15-ak metara iskosa s lijeve strane, sjajno pogodio suprotni gornji kut – 1:0.

Foto: Hrvoje Skočić(Riportal

Vodstvo je omogućilo Bijelima da više pod svaku cijenu ne moraju tražiti pogodak, ali svejedno je Đalovićeva momčad pokušavala igrati na prednji pogon i došla do još nekih opasnih situacija od kojih je najopasnija bila ona iz 37. minute kada je Janković s 20-ak metara tukao ravno u Vidovšeka.

Olimpija se nakon toga malo oslobodila i u 45. minuti došla do sjajne prilike za izjednačenje. Sualehe je ubacio s lijeve strane, Florucz na drugoj vratnici ostao neometan, ali srećom umjesto u praznu mrežu pucao je preko gola.

Rijeka je drugo poluvrijeme otvorila s dvije odlične prilike, najprije je udarac Jankovića (46’) u sam kut odbio Vidovšek, pa je u 49. sjajnu priliku za 2:0, nakon pogreške obrane Olimpije, imao Ivanović ali je sa 16 metara pucao preko gola.

U 54. minuti odličnu priliku imao je N. Motika koji je u gužvi pred Zlomislićem pucao iz okreta iskosa s lijeve strane, srećom pored suprotne vratnice. U 55. minuti Ivanović je bio zamalo kratak na dodavanje Pašalića, pa u 61. Vidovšek bio oprezan na Pašalićev pokušaj iz slobodnog udarca s 30-ak metara.

Foto. Hrvoje Skočić/Riportal

Rijeka nije uspjela doći do drugog pogotka, pa je Olimpija praktički ni iz čega dobila jedanaesterac iz kojeg je Lucas pogodio za 1:1.

Tražila je Rijeka do kraja novu prednost, pokušao je Đalović i s Andrićem, u šestoj minuti nadoknade lijepo je iz okreta pucao Petrovič, ali Vidovšek se još jednom iskazao sjajnom reakcijom i ostavio svoju momčad neporaženom.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari