IZ HNK RIJEKE O ZEBECOVOM SUĐENJU Juričić: „Nužne su promjene, treba uvesti VAR sustav“!

Foto: Ilustracija (Srećko Juričić i Filip Bradarić/foto HNK Rijeka)

„Nužno je da se na pravi način vrednuje kvaliteta suđenja, da najbolji suci sude najvažnije utakmice, i da klubovi aktivno sudjeluju u kontroli sustava“, dodao je Juručić

S obzirom na utakmicu polufinala Kupa Hrvatske između Dinama i Rijeke, i događaje oko nje iz HNK Rijeke javnosti se putem medija obratio sportski direktor HNK Rijeke Srećko Juričić.

– Moram konstatirati da sudac na utakmici polufinala Kupa Hrvatske nije dorastao zadatku i da je očitim pogreškama upropastio jednu potencijalno lijepu sportsku predstavu, konstatirao je Juričić.

– Nimalo ne umanjujući pritom zasluženu pobjedu Dinama, događaji na spomenutoj utakmici, baš kao i na posljednjoj utakmici protiv Hajduka u Splitu, te na brojnim drugim utakmicama u kojima su i Rijeka, a i drugi klubovi bili oštećeni, potvrđuju da je nužno da se u sudačku organizaciju mora uvesti produktivniji sustav funkcioniranja. Izgubljeno povjerenje sudačka organizacija može povratiti uz sustavne promjene i kvalitetnu tehničku podršku u smislu VAR sustava i slično. Nužno je da se na pravi način vrednuje kvaliteta suđenja, da najbolji suci sude najvažnije utakmice, i da klubovi aktivno sudjeluju u kontroli sustava. To je onda jedini put da i naša sudačka organizacija iznjedri pojedince koji će konkurirati na međunarodnoj sceni, rekao je Srećko Juričić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari