RIJEŠENO NAJVAŽNIJE PITANJE

Iz Mostara na Kvarner: Sergej Jakirović je novi trener Rijeke

Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

“Sergej Jakirović od danas više nije trener Zrinjskog i karijeru će nastaviti u Rijeci”, objavio je mostarski Zrinjski, aktualni prvak BiH

“Sporazumni raskid suradnje je dogovoren nakon obavljenog razgovora u kojem je dosadašnji šef stručnog stožera iskazao želju za odlaskom te nakon potpisanog Sporazuma između HŠK Zrinjski i HNK Rijeka. HŠK Zrinjski zahvaljuje Sergeju Jakiroviću na uspješnoj zajedničkoj suradnji u prethodne dvije godine te mu želi puno sreće u nastavku trenerske karijere”, stoji u objavi Zrinjskog.

Jakirović, 45-godišnjak iz Mostara, na klupi Rijeke naslijedit će Sersea Cosmija. Talijanski trener je Rijeku sa samog začelja u kratkom mandatu doveo do (tek) osmog mjesta na ljestvici 1. HNL s 15 osvojenih bodova iz 17 utakmica.

Još se samo čeka službena potvrda kluba s Kvarnera. Jakirović će biti četvrti trener na klupi Riječana ove sezone, a s njime je Uprava odlučila krenuti u nastavak sezone.

Jakirović, bivši trener Sesveta, Gorice i Maribora, preuzeo je Zrinjski na samom kraju 2020. Prošle sezone je odveo Zrinjski do naslova prvaka, a ovog ljeta je u susretu sa Slovanom iz Bratislave nakon izvođenja jednaesteraca ostao bez plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige.

Zrinjski napušta nakon 52 pobjede i 11 poraza u 77 utakmica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari