MI SMO VICEPRVACI SVIJETA'

Izbornik Dalić: ‘Gledat ćete neku novu Hrvatsku, kanadski izbornik nije pokazao poštovanje’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska sutra od 17 sati igra ključnu utakmicu za prolazak grupe protiv Kanade

Na press konferenciji od 12.45 pred novinare su izašli Zlatko Dalić i Ivan Perišić kako bi najavili sutrašnju utakmicu, u kojoj nam treba pobjeda:

“Prebacili smo trening u večernji termin, samo jedan trening smo odradili nakon Maroka. Ključan je bio oporavak igrača jer nam je onaj termin u 13 sati poremetio cijeli bioritam, sad smo se prebacili na noćni termin. Pripemamo se za tešku utakmicu koja je nama jako važna i s više energije moramo igrati nego protiv Maroka. Puni su samopouzdanja, a mi moramo jednako odgovoriti”, rekao je Dalić u uvodu i nastavio:

Raniji termin

“Vidjet ćemo tko će početi od prve minute. Moramo biti puno spremniji nego u prethodnoj utakmici, a izdanje protiv Maroka pripisujem ranom terminu utakmice. Hrvatska je viceprvak svijeta i ne smije igrati od 13 sati, tako ne igraju ni Francuska ni Engleska ni Španjolska.”

Oglasio se i Perišić:

“Prvo mi je prvenstvo u ovom periodu, za sve reprezentacije je nešto novo. U drugoj i trećoj utakmici moramo pokazati puno više. Obrambeno je bilo jako dobro, ali napadački nije kako mi znamo. Mislim da ćete gledati novu, pravu Hrvatsku.”, rekao je Perišić.

‘Nije pokazao poštovanje’

“Već ranije sam rekao da nam nedostaje odlučnosti jer se nismo dovoljno nametnuli, a puno toga poremetio nam je taj rani termin utakmice. Očekujem bolju, odlučniju Hrvatsku, pokazali smo već pravo lice u ovakvim situacijama. Ne smijemo trčati pred rudo, ne napraviti nešto što će nas odvesti u krivom smjeru, već moramo igrati puno okomitije. Pokazat ćemo to”, objašnjava Dalić.

Morao je hrvatski izbornik komentirati izjave kanadskog kolege: “Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje. To smo zaslužili svojim ponašanjem i rezultatima. Mi poštujemo svakoga i to očekujemo od suparnika, tako i Kanađani moraju poštovati nas. Riječi kanadskog izbornika ne pokazuju poštovanje. Mi smo viceprvaci svijeta, ali neću komentirati tuđe izjave. Bit ćemo spremni.”

Upitan je izbornik i oko sastava: “Znali smo prvih 11, sad znamo prvih devet. Ne stvara mi to glavobolje, imamo širok izbor igrača, to je pozitiva. Ne vjerujem da ću pogriješiti ako stavim bilo koga. Prije četiri i pol godine bila je drugačija priča, pogledajte te igrače, Liverpool, Inter, Milan, Bayern, Real, Barcelona. Ta momčad igrala je 10 godina skupa, a ovo je nešto novo. Nije da ne vjerujem, ja vjerujem dapače. Ali nema potrebe komparirati te dvije generacije. Želimo stvarati momčad, ali i rezultat.”, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari