Joao Escoval: Po slavlju se moglo vidjeti koliko mi je značio prvi gol u dresu Rijeke!

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Joao Escoval dočekao je svoj trenutak

Jedan ubačaj Kvržića, uz asistenciju Puljića, našao je svoj put do noge Escovala koji je odličnom reakcijom zatresao mrežu Varaždina otvorivši Rijeci put prema pobjedi.

– Zadovoljan sam rezultatom i načinom igre. Stvorili smo puno prilika na travnjaku na kojem je bilo teško igrati. Momčad je odlično odradila utakmica, osvojili smo tri boda i to je najvažnije, ali isto tako važno je da smo stvorili veliki broj prilika i dobro igrali, rekao je Joao Escoval.

Statistika kaže da je ovo prvi pogodak Escovala u 34. prvenstvenom nastupu za Rijeku postigao prvi gol što je ujedno njegov prvi pogodak u seniorskoj karijeri.

– Vidi se po slavlju na snimci da sam bio presretan, to mi je prvi gol u dresu Rijeke u službenoj utakmici, ali isto tako prvi gol u seniorskom nogometu u službenoj utakmici. Upravo zato je bilo i veliko slavlje, kaže branič Rijeke kroz smijeh istaknuvši da Rijeku vidi u vrhu hrvatskog nogometa na kraju sezone.

– Znam da su svakoj utakmici idemo na tri boda i da ćemo u svakoj utakmici napraviti sve da dođemo do pobjede. Cilj je naravno biti u vrhu jer imamo kvalitetu, ustvrdio je Escoval.

Ipak, prvi izazov gostovanje je kod Buja u utorak (Gradski stadion, 15.30 sati) u šesnaestini finala Kupa Hrvatske

– Kup utakmice nikad nisu lagane. Momčadi u početnoj fazi natjecanja su iz nižih liga, ovo je za njih velika prilika za dokazivanje i prilika da odmjere snage s najboljim momčadima u Hrvatskoj. Siguran sam da će dati svoj maksimum, na nama je da budemo ozbiljni i upišemo novu pobjedu, rekao je Escoval.

Nakon ogleda protiv Lokomotive (6. listopada) slijedi reprezentativna pauza.

– Za početak želimo pobijediti u iduće dvije utakmice, a onda nas čeka odmor, prilika da se oporavimo i pripremimo za dalje. Veselimo se nastavku sezone. Ali, idemo se prvo koncentrirati na Buje i Lokomotivu, ustvrdio je Escoval koji se u Rijeci osjeća odlično.

– Zadovoljan sam u Rijeci, upoznao sam sve draži grada. Uživam u vremenu van travnjaka, družim se sa suigračima, odemo zajedno na ručak i večeru. Rijeka je lijep grad, nije velik, ali ima sve što je potrebno za ugodan život, zaključio je Joao Escoval.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari