Joe Lewis: Znamo da je Rijeka velika prepreka, ali grupna faza ostaje naš cilj

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U četiri od posljednjih pet sezona Aberdeen je ispao u trećem pretkolu Europske lige

Nogometaši Rijeke danas su doputovali u Aberdeen gdje ih u četvrtak od 20.45 po srednjoeuropskom odnosno 19.45 sati po lokalnom vremenu očekuje uzvratna utakmica trećeg pretkola Europske lige s istoimenim domaćinom.

Škotski navijači poznati su po kreiranju “vruće” atmosfere na svome stadionu, a usprkos tome što imaju određenih problema u momčadi (ne mogu im igrati  napadač Sam Cosgrove i veznjak Craig Bryson) igrači Aberdeena najavljuju juriš po prolaz u play-off Europske lige.

Uoči vrlo važne utakmice za oba kluba, svoja razmišljanja iznosi kapetan i vratar Aberdeena Joe Lewis.

“Cilj nam je ne samo proći treće pretkolo, već i ući u grupnu fazu EL. To je ono što svi u klubu žele postići. Znam da je teže jer imamo puno novih igrača, ali osjećam da imamo pravu kvalitetu, snagu i dubinu.”

O suparnicima iz Rijeke Lewis je rekao:

„Znamo da je Rijeka velika prepreka, ali osjećamo da još uvijek možemo nadoknaditi zaostatak iz Rijeke. Na domaćem terenu smo redovno puni samopouzdanja i osjećamo se snažni, samo to trebamo ponovo pokazati protiv Rijeke.

Joe Lewis svjestan je da im primljeni pogodak na domaćem terenu praktički znači ispadanje.

„Znamo da trebamo postići golove, ali isto tako znamo da moramo biti čvrsti u obrani. Trener će imati svoju taktiku i postavit će nas na najbolji način da postignemo željeni rezultat. “

Aberdeenovu zadaću dodatno je otežao prekrasan gol Roberta Murića u smiraju utakmice u Rijeci pa se gosti nadaju da relativno lako mogu sačuvati prednost.

Ono što može veseliti Riječane je i činjenica da u dva prethodna slučaja u kojima je Aberdeen izgubio prvu utakmicu 3. pretkola EL pod trenerom McInnesom – protiv Real Sociedada i Kairata u ovoj fazi natjecanja 2014. i 2015. – Aberdeenu nije uspjelo nadoknaditi razliku na domaćem terenu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari