(KADETI. 1. HNL) RIJEKA – ADRIATIC 3:1 Riječani sigurni; Adriatic s mislima na prijetnju HNS-a da će ih izbaciti iz lige!

Kadeti Rijeke nastavili sa sjajnim igrama, u devetom kolu Prve lige pobijedili su Adriatic 3:1 i tako stigli do sedme pobjede i drugog mjesta na ljestvici. Rijeka za Dinamom zaostaje pet bodova, ali ima i utakmicu manje. Franko Kovačević je s nova dva gola stigao do brojke od deset pogodaka u devet utakmica i prvog mjesta ljestvice strijelaca koje dijeli s Tomislavom Kneževićem i Darijom Špikićem, dvojcem iz Dinama.

rijeka adriatic

No treba spomenuti i kako su vodstvo i igrači Adriatica – ni krivi ni dužni – u Rijeku došli pod prijetnjom proračunatog HNS-a koji ih želi izbaciti iz lige! Splitski Adriatic mladi je klub koji je u relativno jako malo vremena uspio ostvariti gotovo nemoguće – krenuvši „iz ničega“ uspjeli su ući u 1. HNL Omladinsku ligu, stvorili su 5-6 prvoligaskih igrača koji danas igraju po Italiji, Austriji, Rusiji… a stručna nogometna javnost njihovu omladinsku školu svrstava među pet najboljih nogometnih škola u Hrvatskoj.

No klub koji po radu s djecom spada među najzapaženije u zemlji, HNS sada želi izbaciti iz 1. HNL pionira i kadeta jer seniori Adriatica ne igraju najmanje 3. ligu, što je prema komentarima dobro upućenih analitičara nogometnih zbivanja u zemlji – smiješan kriterij, i pokazuje i dokazuje kako se u HNS-u vode nekim mutnim motivima, a nikako iskrenom željom za svekolikim boljitkom hrvatskog nogometa. Prema tumačenju neovisnih analitičara, HNS jednostavno želi što više zaraditi i ubrati novac od svih, ali – nemaju pritom svi ista prava!

Hrvatski nogometni savez je naime u svom posljednjem glasniku objavio nove odluke koje se tiču Prvih liga juniora, kadeta i pionira za sezonu 2016/17. Po njima, Hajduk će naprimjer morati imati i juniorsku momčad u 1. HNL, što ove sezone nema jer svoje mladiće nastoji pripremiti za prvu momčad kroz igranje u Hajduku II u 3. HNL, dok s preostalim juniorima sudjeluje u ligi koja se igra na području Dalmacije.

„Klubovi čija seniorska momčad u određenoj natjecateljskoj godini nastupa u Prvoj HNL obvezno nastupaju i s juniorskom momčadi u Prvoj HNL juniora, bez obzira na prethodni plasman juniorske momčadi’ – objavljena je odluka u glasniku kojom se nastoji „disciplinirati „Hajduka“.

S druge strane, što se tiče 1. HNL kadeta i pionira, tu je odredba koja, kažu poznavatelji prilika, cilja na to da se izbaci Adriatic iz Prve lige! „U Prvoj HNL pionira i kadeta mogu nastupati samo klubovi čija seniorska momčad nastupa najmanje u Trećoj HNL.“.

Adriatic naime ima seniore u županijskom rangu i ne ispunjava ovaj HNS-ov uvjet. Riječ je o klubu s kojim Hajduk usko surađuje, odnosno gdje usmjerava svoje pionire i kadete, pa u tim klubovima i njihovim simpatizerima smatraju da nekome takva situacija smeta.

Kome i zašto, nije teško pretpostaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari