SUPERSPORT HNL

Galerija | Riječani zabili sve golove u Osijeku i uzeli (samo) bod, Labrović obranio penal. No glavno je – idemo u Europu!

Nogometaši Osijeka i Rijeke u susretu su posljednjeg, 36. kola HNL-a igrali 1-1 (0-1). Rijeka je bila puno bolji suparnik u prvom dijelu utakmice i prava je šteta što bolja igra bijelih nije okrunjena još ponekim pogotkom

OSIJEK – RIJEKA 1:1 (0:1)

OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Utakmica 36. kola SuperSport HNL-a. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec).Gledatelja: 11.522.

Strijelci: 0:1 Banda (31), 1:1 M. Mitrović (65, autogol)

OSIJEK: Malenica – Omerović, Barišić, Čeberko, Jurčević, Fiolić, Jugović, Bukvić, Nejašmić, Lovrić, Mierez

RIJEKA: Labrović – Veiga, Galešić, Mitrović, Goda, Banda, Hodža, Ampem, Djouahra, Marin, Frigan

Igrači Osijeka su igrali svoju posljednju utakmicu na stadionu Gradski vrt jer sele na nov, moderan stadion i možda ih je uz sve mimohode i svečarsku atmosferu upravo to omelo da se u prvom dijelu u potpunosti fokusiraju na zbivanja na travnjaku. Rijeka je bila puno bolji suparnik u prvom dijelu utakmice i prava je šteta što bolja igra bijelih nije okrunjena još ponekim pogotkom.

Bijeli su imali više od igre i nekoliko obećavajućih situacija za pogodak a poveli su na najneobičniji način – pogotkom direktno iz kornera! Banda je iz kuta igrališta snažno uputio poluvisoku loptu na prvu stativu a ona se kroz šumu igrača provukla u mrežu!

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Mada neobično, potpuno zasluženo!

Domaći su u drugi dio utakmice ušli znatno odlučnije i to im se isplatilo i donijelo izjednačenje rezultata – makar opet na neobičan način. U 65. minuti nakon ubačaja sa strane Bukvić pokušao škaricama uputiti loptu iza Labrovića, no lopta je pogodila Mitrovića koji ju je nesretno skrenuo u vlastitu mrežu.

U 5. minuti sudačke nadoknade vremena VAR je pomalo sitničavo pronašao nekakvo povlačenje Miereza za dres od strane Galešića. Mierez je sam izveo kazneni udarac ali ga je Labrović ‘pročitao’ i maestralno obranio!

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Ovim remijem Osijek je zadržao treće mjesto sa 50 bodova, jednim više od četvrte Rijeke, a oba kluba će sljedeće sezone igrati u Konferencijskoj ligi.

Dinamo je osigurao naslov sa 78 bodova, 10 više od drugog Hajduka, dok društvo najboljih napušta Šibenik.

Tijek utakmice

Na oproštaju od Gradskog vrta koji je otišao u povijest, bijeli su osvojili bod koji u konačnici nije promijenio stanje na ljestvici, Rijeka je ostala četvrta i izborila plasman u kvalifikacije Konferencijske lige što je sjajan uspjeh nakon loših rezultata u prvom dijelu sezone.

Igrala se 31. minuta utakmice. Banda je ubacio iz kornera, a lopta je završila u mreži – 0:1.

Bijeli su golom zaključili dobrih pola sata igre u prvom dijelu, a samo minutu kasnije Hodža je podvalio za Frigana koji se našao u sjajnoj prilici, ali vratar Malenica sačuvao je mrežu.

Do vodećeg gola Rijeke, valja izdvojiti pokušaj Hodže (19′) na jednoj i udarac Lovrića (21′) na drugoj strani.

U 24. minuti Bukvić je opasno ubacio pred gol Rijeke, malo je nedostajalo da Mierez skrene loptu u mrežu, dok je pokušaj Miereza u 27. minuti otišao preko gola.

Rijeku su centimetri dijelili od gola u 28. minuti. Prince je zavrnuo loptu s desne strane, ubačaj se pretvorio u opasan udarac, a vratnica je spasila Osijek!

Osijek je bolje krenuo u nastavak utakmice, na otvaranju drugog dijela valja izdvojiti udarac Fiolića (47′) kojeg je obranio Labrović, pokušaj Lovrića glavom (48′), te novi udarac Lovrića (49′) koji je otišao pored gola.

Osijek je izjednačio u 65. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane Mitrović je kratko odbio. Bukvić je pokušao volej, Mitrović je skrenuo loptu i ona je prevarila Labrovića – 1:1.

Rijeka je odgovorila udarcem Grgića i pokušajem Frigana, ali rezultat se nije mijenjao.

U petoj minuti sudačke nadoknade kontakt Galešića i Miereza Kolarić je, na asistenciju VAR-a, okarakterizirao kao kazneni udarac za Osijek, a Galešić je zaradio drugi žuti karton.

Mierez je preuzeo odgovornost s bijele točke, a Labrović je na zatvaranju Gradskog vrta još jedno maestralnom obranom sačuvao mrežu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari