KAKO DO POLUFINALA: Pobjeda od barem tri gola razlike nad moćnom Francuskom donosi siguran prolazak

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zagrebačka skupina drugog kruga mogla bi biti dramatična doslovce do zadnjih sekundi jer tri reprezentacije praktički imaju identično ishodište

Francuska će biti hrvatski protivnik u srijedu od 20.30 sati. U krugu s Francuskom i Švedskom naši će rukometaši tražiti prolazak. Puno će ovisiti o međusobnoj utakmici skandinavskih reprezentacija. Hrvatska pobjeda nad Francuskom je imperativ, no može se proći i s drukčijim raspletom te utakmice.

Mogući scenariji

Ako Norveška pobijedi Švedsku u zadnjem kolu – Hrvatskoj je dovoljna bilo kakva pobjeda nad Francuskom.

Ako pak Švedska pobijedi Norvešku – Hrvatska mora dobiti Francusku s barem dva gola razlike. U slučaju da će Hrvatska zabije manje od 22 gola, potrebno je pobijediti Francusku barem tri razlike.

Hrvatskoj je dovoljan remi ukoliko Norveška pobijedi Švedsku s četiri razlike. U slučaju još uvjerljivijeg slavlja Norveške, dovoljan bi mogao biti i minimalni poraz od Francuske.

Hrvatska ima tri dana za regeneraciju. Zagrebačka skupina drugog kruga nastavit će se u ponedjeljak utakmicama Srbije i Francuske te Švedske i Bjelorusije.

Srbija i Bjelorusija, dvije reprezentacije koje više nemaju nikakve šanse za polufinale mogle bi pomoći pokojim iznenađenjem, no to nije realno očekivati.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari