KAKO DO POLUFINALA: Pobjeda od barem tri gola razlike nad moćnom Francuskom donosi siguran prolazak

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zagrebačka skupina drugog kruga mogla bi biti dramatična doslovce do zadnjih sekundi jer tri reprezentacije praktički imaju identično ishodište

Francuska će biti hrvatski protivnik u srijedu od 20.30 sati. U krugu s Francuskom i Švedskom naši će rukometaši tražiti prolazak. Puno će ovisiti o međusobnoj utakmici skandinavskih reprezentacija. Hrvatska pobjeda nad Francuskom je imperativ, no može se proći i s drukčijim raspletom te utakmice.

Mogući scenariji

Ako Norveška pobijedi Švedsku u zadnjem kolu – Hrvatskoj je dovoljna bilo kakva pobjeda nad Francuskom.

Ako pak Švedska pobijedi Norvešku – Hrvatska mora dobiti Francusku s barem dva gola razlike. U slučaju da će Hrvatska zabije manje od 22 gola, potrebno je pobijediti Francusku barem tri razlike.

Hrvatskoj je dovoljan remi ukoliko Norveška pobijedi Švedsku s četiri razlike. U slučaju još uvjerljivijeg slavlja Norveške, dovoljan bi mogao biti i minimalni poraz od Francuske.

Hrvatska ima tri dana za regeneraciju. Zagrebačka skupina drugog kruga nastavit će se u ponedjeljak utakmicama Srbije i Francuske te Švedske i Bjelorusije.

Srbija i Bjelorusija, dvije reprezentacije koje više nemaju nikakve šanse za polufinale mogle bi pomoći pokojim iznenađenjem, no to nije realno očekivati.

Vijesti.hr