HRVATSKA - MAROKO 36-24

Galerija | ‘Kauboji’ pobijedili Maroko, Luka Cindrić odigrao ponajbolju utakmicu za reprezentaciju ikad uoči bitke svih bitaka

Hrvatska je upisala bodove u posljednjoj utakmici prve faze natjecanja na SP-u. Emisija ‘Vrijeme je za rukomet’ pravi je hit i danas. Marko Vargek, Petar Metličić, Goran Šprem i Drago Vuković donose najbolje komentare o rukometu

HRVATSKA – MAROKO 36-24

Jönköping – Husqvarna Garden. 28. SP u rukometu. 3. kolo prve faze natjecanja – skupina G

Hrvatski rukometaši pobijedili su Maroko sa 36-24 (15-12) u posljednjoj utakmici prvog kruga Svjetskog prvenstva i s dva boda odlaze u drugi krug natjecanja u Malmo, gdje ih već u četvrtak čeka dvoboj protiv Danske.

Imao je Maroko senzacionalnih 9-4, nije to izgledalo dobro, ali Luka Cindrić pobrinuo se sa 9 golova iz 9 pokušaja uz 4 asistencije da ga Marokanci sanjaju. Dino Slavić sa 33% obrana i službeno se nekako prometnuo u prvog golmana naše reprezentacije. Svi su nekako ugradili sebe u utakmicu. Jelinić ima pet golova iz pet pokušaja, Mihić 4-4, Šebetić 3-3.

Photo: Pixsell/PIXSELL

Da, naši rukometaši su u drugom dijelu bili odlični. Triput su se danas protiv Maroka u strijelce upisali Josip Šarac, Igor Karačić i Ivan Martinović te krilo Filip Glavaš. Dino Slavić je sakupio osam obrana.

Najbitnije iz ovog dvoboja je da se Luka Cindrić probudio i briljirao uoči sraza s aktualnim prvacima svijeta, Dancima, supersile svjetskog rukometa s kojima naši igraju “utakmicu svih utakmica” za hrvatski rukomet.

Photo: Pixsell/PIXSELL

Dva boda u Malmo, ali…

Naši tako s dva boda odlaze u drugi krug natjecanja u Malmo, gdje ih već u četvrtak čeka dvoboj protiv Danske. Loše je to što nekako mislimo kako onaj bolni poraz od Egipta na otvaranju turnira još uvijek stanuje u glavama naših i što je protiv Maroka iz igre morao kapetan Domagoj Duvnjak.

Iako su Marokanci u 14. minuti imali prednost od pet pogodaka (4-9), Hrvatska je već do poluvremena okrenula rezultat (15-13), a u drugom dijelu pokazala svoju nadmoć.

Kod Marokanaca su prednjačili Rezzouki Reida i Hicham El Hakimy sa po pet pogodaka.

Photo: Pixsell/PIXSELL

Danska uvjerljiva

Hrvatski rukometaši će već za dva dana, u četvrtak, 19. siječnja, u Malmou igrati vjerojatno odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv reprezentacije Danske, aktualnog dvostrukog svjetskog prvaka. Danci su prenijeli maksimalna četiri boda u drugi krug i s tri uvjerljive pobjede osvojili prvo mjesto u skupini H.

Hrvatska u tom dvoboju mora pobijediti da bi zadržala izglede za plasman u četvrtfinale, gdje će zaigrati po dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake od četiriju skupina drugog kruga.

Nakon dvoboja protiv Danske, hrvatske rukometaše očekuju još dvije utakmice u glavnoj rundi: u subotu, 21. siječnja, protiv Belgije te u ponedjeljak, 23. siječnja, protiv Bahreina, piše Net.hr.

SKUPINA G (Jonkoping): SAD – Egipat 16-35 (7-19)

HRVATSKA – Maroko 36-24 (15-12)

LJESTVICA:

  1. Egipat 3 3 0 0 96-57 6
  2. HRVATSKA 3 2 0 1 98-77 4
  3. SAD 3 1 0 2 66-102 2
  4. Maroko 3 0 0 3 70-94 0
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari