IZBORNIK SLOVENSKE REPREZENTACIJE

Kek govorio o povratku u HNL: ‘Rijeka je uvijek u prednosti ispred Dinama i Hajduka’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Izbornika slovenske reprezentacije Matjaža Keka (62) često se povezuje s preuzimanjem hrvatskih klubova

Podsjetimo, slovenski stručnjak je od 2013. do 2018. godine bio trener Rijeke, s kojom je ostvario fantastične rezultate osvojivši jednu titulu hrvatskog prvaka, dva Kupa i jedan Superkup.

O eventualnom povratku u hrvatski nogomet govorio je u emisiji Pod prečko: “Rijeka je Rijeka i uvijek je u prednosti ispred Dinama i Hajduka. To što te takvi klubovi žele je priznanje da si nešto napravio. Za Rijeku me veže šest godina lijepih uspomena.

Takav sam, čak mi i navijači Olimpije još uvijek zamjeraju što kao Mariborčanin nisam vodio Olimpiju, ali ja sam samo izrazio poštovanje prema ovom klubu jer nisam mogao dati 100 posto za njega. Ali ako kao trener ne dajete sve od sebe, onda ste loš trener. To je zapravo samo poštovanje.”

Slovenija se plasirala na Europsko prvenstvo, koje će se u lipnju i srpnju 2024. godine održati u Njemačkoj. Njihova reprezentacija bit će u skupini s Engleskom, Danskom i Srbijom. “Put nije bio lak, što drugo reći nakon ždrijeba, kada su svi počeli govoriti da je skupina laka i da će biti katastrofa ako se ne plasiramo na Europsko prvenstvo.

Igrači su napisali dobru priču, predsjednik i ja smo se možda malo zaletjeli, bili smo hrabri. Sve je na kraju uspjelo. Sada je sve usmjereno na pripremu. Počinje dalje u siječnju. To je puno lakše postići u dobrom ritmu i atmosferi te uz dobru komunikaciju”, rekao je Kek, piše Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari