Kek i Mišić uoči Lokomotive: Naš jedini cilj su novi bodovi

Idi na originalni članak

Navijače Rijeke u nedjelju u 19 sati čeka još jedan spektakl. Utakmica 33. kola, u kojoj je gost Kantride zagrebačka Lokomotiva, trenutno četveroplasirana momčad prvenstva.

Oglas

Utakmicu je najavio trener HNK Rijeke Matjaž Kek:

Matjaž Kek

– S njima smo u posljednje vrijeme puno igrali i znamo sve pojedinosti jedni o drugima. Naš jedini cilj su novi bodovi te nastavak traženja nekog novog rješenja. Iako znate kakav sam ja,nisam pristaša neke velike revolucije, samo zato jer po plasmanu ne možemo ni bolje ni lošije. Za mene je svaka prvenstvena utakmica najvažnija te želim da se tako ponašaju i igrači.

Nema kažnjenih niti ozlijeđenih igrača, osim Španjolca Alexa Fernandeza.

– Jedino on ne konkurira jer ima problema s trbušnim zidom te je otišao na dodatne pretrage u Španjolsku. Svi ostali su na raspolaganju za odabir 18-orice koji će biti u sastavu za Lokomotivu

Na službenoj konferenciji za medije novinari su treneru spomenuli da je Lokomotiva jedina momčad koja je uz Dinamo dva puta u sezoni pobijedila Rijeku. Bilo je 1:0 te 2:1 u dvije utakmice odigrane u Kranjčevićevoj ulici ove sezone. Na Kantridi je Lokomotiva izgubila 6:0.

– Dovoljan razlog da još više zapnemo i da dođemo do novih bodova. To je momčad koja, ako joj dopustiš da igraju po svome, može biti jako opasna. Mi moramo biti bolji nego što smo bili u Koprivnici. Naročito u veznom redu. I dalje mi vezna linije ne ‘štima’ i nije posložena. Tražit ću više ofenzive i tražim da bar jedan od veznih ide više prema naprijed. Tražimo kroz trening ubrzavanje igre i što veću direktnost i okomitost u igri. No isto tako istina je da cijela ekipa napravi odličan posao u defanzivi, što pokazuje i mali broj primljenih golova. Pokušat ćemo i dalje dizat formu, biti što konkretniji na planu igre te u samim utakmicama napraviti što više jer utakmice su jedini pravi pokazatelj – zaključio je Kek.

Rijeka je na Kantrid u proljetnom dijelu HNL-a nepobjediva. U 7 utakmica, 5 pobjeda. Samo su Dinamo i Slaven Belupo uzeli bod.

O utakmici s Lokomotivom smo porazgovarali s mladim riječkim veznim igračem Josipom Mišićem. Ukoliko zaigra,bit će mu to deseti nastup u bijelom dresu otkako je na zimu stigao iz Osijeka.

Josip Mišić

O Lokomotivi ne razmišlja puno. Smatra da ekipa zaslužuje respekt, ali da je se na Kvarneru zna tko je šef. – Na Kantridi nitko nije favorit protiv nas. Mi samo moramo nastaviti igrati onako kako je bilo protiv Istre ili Splita. Postavit ćemo se odmah na početku odlučno te se nadam da ćemo brzo postići prvi pogodak, tad će biti malo lakše…

Lokosi dolaze nakon riječke neuvjerljive partije u Koprivnici. Vezni red Rijeke nije tad briljirao, spomenuo je to na konferenciji za medije i trener Kek. Dio riječke veze bio je i Josip Mišić koji je imao i odličnu prigodu pred kraj susreta. Ali kako kaže trener, „Nema veze zbog promašaja, doći će pogodak, glavno da se našao u situaciji za gol…“.

– Nitko nije zadovoljan kad se ne pobijedi. Posebno mi je i žao što nisam pogodio bolje. Ali jednostavno nedostajalo nam je malo više odlučnosti prema naprijed u cijeloj utakmici, to mogu prvo za sebe reći. Ali nema sad puno smisla pričati. Puno znoja i rada, puno uvježbavanja i kroz trening ali i kroz utakmice…i siguran sam da će sve sjesti na mjesto, a stići će tada i pobjede u serijama…

Mišić je u karijeri postigao tri gola. Splitu, Interu i Dinamu, ali u dresu Osijeka.

– Da zaista nisam dugo postigao gol. Ako budem igrao, možda već u nedjelju slavim u bijelom dresu…bio bih jako sretan…

Zanimalo nas je, sjeća li se posljednje HNL utakmice Rijeke i Lokomotive na Kantridi.(6:0, uz pet golova Kramarića)

– Kako ne…dobro se sjećam se te utakmice. Nisam je gledao cijelu, ali pogledao sam golove kasnije. Uživao sam tada u Kramarićevim majstorijama…tko ne bi… – zaključuje Mišić.

Inače, nedjeljni ogled Rijeke i Lokomotive u 33. kolu MAXtv Prve lige bit će ukupno 17. ogled ove dvije momčadi u MAXtv Prvoj ligi. U dosadašnjih 16 uspješnija je Rijeka za jednu pobjedu (ukupno šest), dok je po pet utakmica završilo remijem odnosno pobjedom Lokomotive, koja je posljednji put na Kantridi slavila u sezoni 2012./13. rezultatom 3:1.

Utakmice na Kantridi u pravilu su donosile sve ono što nogomet krasi, pregršt golova, obilje lijepih poteza i napadački nogomet kakav privlači publiku na stadione. Tome u prilog govore i brojke koje, ako je suditi po dosadašnjim ogledima Rijeke i Lokomotive (osam u prvenstvu i jedan u Kupu) na Kantridi, jamče gotovo četiri pogotka po utakmici. Samo na dvije ovosezonske utakmice Rijeke i Lokomotive (prvenstvo i Kup) postignuto je 11 golova (6:0, 5:1).

Pretposljednja ovosezonska domaća utakmica nogometaša Rijeke na rasporedu je u nedjelju u 19 sati i prava je prilika za još jedan aplauz zahvale svim igračima i stručnom stožeru na svemu ostvarenom u ovoj sezoni.

(hnk rijeka)

Exit mobile version