GDJE ĆE IGRATI?

KOLJANIN: Gradonačelnik je potvrdio da će učiniti sve što može da Kantrida dobije licenciju

Foto: Mateo Levak/Riportal

Najvažnije je da gradonačelnik podržava povijesnu tezu da Orijent pripada Krimeji, mi s Krimeje možemo otići samo privremeno, kaže dopredsjednik Orijenta 1919

Gradonačelnik Vojko Obersnel u srijedu se sastao s dopredsjednikom Orijenta 1919 Marinkom Koljaninom:

– Gradonačelnika sam obavijestio o tijeku licenciranja. Prije svega, ispunili smo sve uvjete licenciranja Krimeje za drugu ligu, očekujemo da ćemo već 15. svibnja dobiti licenciju za drugu ligu. Što se tiče Kantride i licencije za prvu ligu, ima nekoliko primjedbi. Od deset primjedbi, osam manjih je lako riješiti, ne iziskuju nikakva ulaganja. Dvije su ključne: jedna su brojači, druga je semafor s time da je semafor manji problem dok za brojače imamo rješenja. Gradonačelnik je potvrdio da će učiniti sve što realno može da Kantrida dobije licenciju kao što je obećao u siječnju. Objektivno nema tako velikih prepreka da Kantrida ne bi dobila licenciju za prvu ligu. Ne mogu govoriti o detaljima, mogu samo reći da su troškovi znatno manji nego što se spekulira u javnosti, kaže Koljanin za SportCom.hr.

Osim o Kantridi razgovaralo se o igralištima na Kampusu i Krimeji:

– Zamolio sam gradonačenika da se u proračunu izdvoji dio sredstava za glavni projekt igrališta na Kampusu, važno je da se nastavi realizacija projekta, ostala sredstva treba pronaći idućih godina. Najvažnije je da gradonačelnik podržava povijesnu tezu da Orijent pripada Krimeji! Razgovarali smo da igralište na Krimeji treba imati veći kapacitet čak i u drugoj ligi, zajednička namjera grada i kluba je da se napravi projekt za tribinu do 2000 gledatelja na istočnoj strani stadiona. Mi s Krimeje možemo otići samo privremeno, u moje vrijeme republičku ligu igrali smo šest mjeseci u Delnicama, kada se uređivalo igralište na Krimeji. Nitko ne želi otići na Kantridu na duže razdoblje, želimo se što prije vratiti na Krimeju. Dugoročni su planovi Krimeju urediti za prvu ligu, naglašava Koljanin.

Kratkoročno je najvažnije da Orijent 1919 do 15. lipnja dobije prvoligašku licenciju na Kantridi:

– Ne mogu govoriti o detaljima, postoje rješenja da licenciju dobijemo pravodobno.

Rujevica otpada iz svih kombinacija?

– Rujevica nikada nije bila u našim razmišljanjima, nikada o tome nismo razgovarali, zaključio je Koljanin za SportCom.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari