(KOMENTAR) „POUČAK GAVRANOVIĆ“: Igračima na odlasku – sretno; a portal Riječanin slavi samo one koji dolaze u HNK Rijeku!

„Zašto nikada ne donosite naznake i vijesti o igračima koji odlaze iz HNK Rijeke nego samo o onima koji dolaze?“, stižu upiti Riječaninu od strane nekih navijača koji su jučer „popiz..li“ zbog (de)zinformacija u „slučaju Gavranović”

Prije svega, upravo zbog toga – što se često oko odlaznih transfera igrača iz HNK Rijeke vrte mnogobrojne poluinformacije, dezinformacije pa i gluposti, što je lijepo pokazao i jučerašnji „slučaj Gavranović“. A portal Riječanin želi svojim čitateljima, pogotovo uvjerenim navijačima HNK Rijeke, donositi samo provjerene informacije a ne prenošenjem nekih dezinformacija narušavati atmosferu oko HNK Rijeke.

Drugo: pored svojih čitatelja, među kojima je jako puno navijača HNK Rijeke, portal Riječanin iznimno poštuje i aktere svojih priča. S jedne strane, tu su igrači čiji eventulani odlazak iz HNK Rijeke u drugi klub, ma koji to bio, nikako ne može prebrisati sve ono što su dali (ili nisu dali) HNK Rijeci. Tko smo mi da sudimo nekome? I mnogobrojni sami navijači u svojim reagiranjima priznaju: „Riječ je o ljubavi prema nogometu ali i prema SVOME POSLU i dohotku: da meni netko ponudi umjesto 5.000 kuna plaće naprimjer 10.000 ili 15.000 kuna ili čak puno više, mislim da je jasno kako bih reagirao u tom trenutku. Priliku za (dugoročno) osiguranje egzistencije jako je teško ignorirati i ne razmišljati o njoj!“.

I treće, portal Riječanin poštuje vlasnike i upravu Kluba u koje moramo imati povjerenje da u svakom trenutku znaju što rade iz jednog jednostavnog razloga: sjetimo se gdje je HNK Rijeka bila prije pet godina a gdje je sada, s novim kampom i stadionom koji će, uz ostvarenje obećanih napora i pronalazak investitora, naposlijetku jednoga dana sigurno postati i zamjenski stadion. A to će biti konačni pečat na „lijepu priču“ koja je uistinu jako lijepa – ma što neki katastrofičari ili navijači drugih klubova komentiraju!

Potvrda tome je povijesni prvi naslov prvaka Hrvatske te treći ulazak u skupine Europske lige u pet godina! O vlasničkim udjelima u HNK Rijeci, i prema tome pravom da se poslovna politika kluba vodi prema nahođenju i razmišljanjima VLASNIKA a ne nekih medija ili navijača (u čiju se krajnju korist ipak sve nakraju okrene!), više-manje svi sve znamo. I stoga nije čak ni pristojno nekritički i napadački komentirati poteze uprave koja je u isto ovo vrijeme prošle godine (silom poslovnih ne/prilika) izmijenila gotovo cijelu prvu momčad Rijeke (!) što je rezultiralo – ponavljamo još jednom – prvim povijesnim naslovom prvaka za HNK Rijeku!

Uostalom, odgovorni u klubu nikada nikoga nisu ni “štedjeli” prave istine: neposredno po ulasku u Europsku ligu, prije par tjedana, predsjednik Uprave HNK Rijeka Damir Mišković otvoreno je u medijima obznanio: “Bit će još igračkih odlazaka iz HNK Rijeke, bit će još i dolazaka! To je naša neumitna sudbina u ovom poslovnom okruženju i uvjetima u kojima živimo i radimo.” Karte su uvijek bile otvorene, a nerealnih obećanja čijim bi ostvarenjem moglo biti ugroženo poslovanje Kluba – nema!

Razumijemo mi i (neke) navijače, i sentimentalnu povezanost mnogih prema nekim igračima i momčadi, ali zakonitosti tržišta su neumitne, znate to dobro i sami na primjerima iz vaše svakodnevice, iz života koji vas okružuje. Jednostavno, mi na portalu Riječanin imamo povjerenje u one čiji je POSAO da procijene koliko im koji igrač u kojem trenutku može igrački ili financijski pridonijeti (ukupnom uspjehu Kluba, da ne bude zabune!). I tako će, što se portala Riječanin tiče, biti i ubuduće.

Dolazili su u ovaj klub, ili odlazili iz njega, i igrači zvučnijih imena, sjetimo se samo Andreja Kramarića, pa je ovaj Klub uvijek znao izvući najbolje iz njihova dolaska ili odlaska. Navedimo samo jedan primjer: Marku Leškoviću želimo sve najbolje u privatnom životu i u igračkoj karijeri, ali budimo iskreni – gdje je Marko Lešković (igrački) danas, a gdje je bio u vrijeme svoga procvata u HNK Rijeci? Pa neka neki igrači riskiraju odlazak iz Rijeke ako baš žele…

I zato se portal Riječanin i ubuduće neće baviti odlaznim transferima iz HNK Rijeke. Što je zapravo i logično: zašto bi se portal Riječanin zanimao za nekoga tko više nije Riječanin?!

Portal Riječanin i ubuduće slavit će samo one koji dolaze u Rijeku, i čine sve da napreduju na osobnom i momčadskom igračkom planu pronoseći slavu Kluba širom Europe i svijeta!

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views