(KOMENTAR) U ZAO ČAS – PRED DERBI: Otkaz klupskom „upravitelju“ društvenim mrežama unio nemir među dio navijača HNK Rijeke

Iz HNK Rijeke nisu željeli komentirati otkazivanje suradnje Jošku Jurkoviću koji je na službenom Twitter profilu HNK Rijeke satirički prokomentirao penal dosuđen za Dinamo u prvenstvenom susretu „modrih“ sa Zagrebom. Dio navijača takvu odluku Kluba, najblaže rečeno, nije prihvatio dobro

Društvene mreže jučer i danas bruje (uglavnom negativnim) komentarima dijela navijača HNK Rijeke na odluku klupskog vodstva da otkažu suradnju Jošku Jurkoviću, osobi koja je dosad bila zadužena za upravljanje sadržajem na društvenim mrežama HNK Rijeke.

Iz kluba su zainteresiranim medijima uskratili pojašnjenje svoje interne poslovne odluke i pritom ostaju bez komentara, tako da javnost zapravo sa sigurnošću niti ne može znati čime su točno iz Kluba bili motivirani za ovakav potez. No razlog može biti samo jedan – neposredno nakon utakmice 23. kola MaxTV Prve lige na službenom Twitter profilu HNK Rijeke osvanula je objava “Simpatičan penal. #samokažemo #napadnaprvenstvo kao komentar na spornu situaciju iz rečene utamice. Objava je ipak – tek nekoliko desetaka minuta nakon prvotnog objavljivanja – nestala. A konačan rasplet „slučaja“ stigao je ovih dana kada je Jurkoviću rečeno da Klub s njim prekida suradnju.

Malo je reći da dio navijača ovakvu odluku klupskog vodstva nije prihvatio dobro, što se posebno vidi po brojnim negativnim komentarima na društvenim mrežama. Na Facebooku se dijele objave podrške Jošku Jurkoviću sa zajedničkim nazivnikom „simpatičan penal“, a cijela situacija donijela je određeni negativan naboj upravo u najgorem trenutku, dok se velik dio navijača Rijeke, pripadnika Armade, sprema na nedjeljni derbi u Zagreb.

twitter rijeka

I dok i sami kao gorljivi navijači Rijeke možemo shvatiti naboj koji vlada u navijačkom puku godinama zgađenom svakovrsnim „kuhinjama“ u hrvatskom nogometu, kao novinari si ne smijemo dozvoliti podlijeganje emocijama i jednostran pristup događajima. Naša logika, a tu mislimo na portal Riječanin, je zapravo vrlo jednostavna:

1. Nadamo se da nitko od (trenutno nezadovoljnog dijala) navijača Rijeke uistinu ne misli da Klub, uprava kluba, klupsko vodstvo, trener i igrači ne žive za naslov prvaka Hrvatske

2. U toj ogromnoj sportskoj želji, naravno da su u Klubu svjesni svih onih „igara“ koje mogu odlučiti ishod Prvenstva i mimo čisto sportske izvedbe na terenu

3. U takvoj situaciji, kada ovisiš i o nekim faktorima na koje ne možeš utjecati, možda ti je jedina taktika „spasa“ u tome da ne „talasaš“ nepotrebno tamo gdje ne treba?

4. S tim ciljem, i klupsko vodstvo, i trener i igrači (osim važne osobe na klupi koju neću imenovati ali svi znate tko je) uz puno muke u 99 posto slučajeva ustručavaju se od komentara na sudačke odluke

5. Koliko je po tom pitanju – komentiranju suđenja – „klupska stega“ jaka i dosljedna govori i događaj sa konferencije za tisak na Rujevici nakon utakmice Rijeke i Lokomotive kada se trener Kek tek nakon završetka službenog dijela pressice odlučio pred nekolicinom novinara duhovito osvrnuti na jednu odluku suca koja se direktno reflektira na brojčano stanje „Bijelih“ u nastupajućoj utakmici na Maksimiru. Iz poštovanja prema treneru Keku i Klubu neću ovdje iznositi što je izrećeno u tom neformalnom komentaru.

Ako se stvari pogledaju s ovog stanovišta, donekle je razumljivija želja klupskog vodstva da se ovakva politika Kluba provodi i na društvenim mrežama? Kao i u nekoliko prijašnjih situacija i „nesporazuma“ s dijelom navijača, možda je i ovdje zapravo najveći problem u nedovoljnoj „iskomuniciranosti“ nekih odluka Kluba prema javnosti.

I sada, prije no što počnete „gaziti“ autora ovog napisa, dozvolite mi da dometnem da je ovo napisano s, doljepotpisani novinar si utvara, „profesionalnog stanovišta“.

Kao navijaču, moj komentar na društvenoj mreži bio bi daleko žešći od onog uvaženog gospodina Joška Jurkovića kojem želim svako dobro, a kao navijač u potpunosti podržavam njegov komentar spornog penala za Dinamo.

Rijeka u nedjelju gostuje kod Dinama u derbiju 23. kola MaxTv Prve lige. Ako suđenje nekim slučajem bude „pošteno“, možda će upravo žrtva Joška Jurkovića dati najveći obol pobjedi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari