HT PREMIJER LIGA - ZA OSTANAK

Košarkaši Adria Oil Škrljeva u derbiju kola pobijedili Furnir na krilima kapetana Barnjaka

Košarkaši Adria Oil Škrljeva došli su i do druge pobjede u ligi za ostanak, ujedno 12.pobjede u sezoni, čime su prvim pratiteljima, Furniru, pobjegli na četiri pobjede prednosti.

Adria Oil Škrljevo- Furnir 81:74( 14:18, 32:21, 16:14, 19:21)

HT Premijer liga, Liga za ostanak, 2.kolo

U susret bolje ulaze domaćini koji na krilima kapetana Josipa Barnjaka i njegovih sedam poena na početku susreta dolaze do dvostruke prednosti, 14:7. No, tu su domaćini stali i nakon realizacije slobodnih bacanja Tonija Jelenkovića idućih gotovo pet minuta igre ostali bez poena, što su gosti iskoristili i 12:0 serijom došli do vodstva 14:19, početkom druge četvrtine.

Vodstvo Furnira trajalo je do polovice druge četvrtine, kada Jelenković pogađa tricu za novi rezultatski preokret.

U tim trenutcima, rezultat je bio u potpunom egalu, a nešto ozbiljnije odvajanje bilježimo tricom Ivana Vrgoča dvije minute prije kraja prvog poluvremena za 39:32. No, Furnir nije dozvolio tu ozbiljnije odvajanje i dojam je da su na poluvremenu mogli imati bolji rezultat od -7, kada je Lovro Mandalinić nehotice faulirao Barnjaka na teškom šutu za tri poena i omogućio domaćoj ekipi da na poluvrijeme ode ujedno sa svojom najvećom ostvarenom prednošću, nakon što je Barnjak realizirao sva tri slobodna bacanja.

Treća četvrtina je košarkaški bila možda i najslabija gdje su većim dijelom obje ekipe stisnule obranu, pogotovo se to može reći za goste koji su stigli zaostatak -9 sa samog početka drugog poluvremena te su na tri minute do kraja treće četvrtine nakon realizirana Collinsova dva bacanja došli i na -2 te su imali iza toga dvije akcije za potpuni priključak. No, u tim trenutcima su gostujući kapetan Domagoj Samac i Mateo Vidović napravili greške u koracima, a domaća ekipa je napravila seriju 7:1 na krilima Barnjaka i Stefana Šajina te na isteku treće četvrtine povela s +9.

Tu prednost su do kraja znalački zadržali domaći igrači, koji su se odmah na početku posljednje četvrtine odvojili preko Šajina i Vrgoča na +14 i Furnir do kraja susreta zapravo nije imao ozbiljnu šansu za sustići ovo vodstvo domaćih koji su na taj način upisali drugu pobjedu u ligi za ostanak. Na minutu do kraja rezultat je bio 81:68, a onda su nešto mlađi igrači dobili svoje minute na parketu, što je najbolje iskoristio Vidović koji je sam napravio 6:0 seriju i postavio konačnih 81:74.

Najučinkovitiji kod domaćina bili su Barnjak, Šajin s double double učinkom.

Barnjak je postigao 20 poena i 11 asistencija, a svega dva skoka su mu nedostajala za triple double učinak, dok je Šajin uz 19 poena imao i 11 skokova. Kod gostiju su najbolji bili Vidović s 18 i Krajina s 15 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari