USUSRET MUNDIJALU

Galerija | Kramarić zabio za teškom mukom izborenu pobjedu Vatrenih nad Saudijskom Arabijom

U zadnjoj provjeri uoči Svjetskog prvenstva hrvatska nogometna reprezentacija je u Rijadu pobijedila Saudijsku Arabiju s 1-0 (0-0).

Saudijska Arabija – Hrvatska 0:1

HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Lovren, Erlić, Barišić, Sučić, Brozović, Majer, Pašalić, Vlašić, Petković

Pobjednički pogodak postigao je Andrej Kramarić u 82. minuti nakon solo-prodora.

Izbornik Zlatko Dalić je protiv Saudijaca počeo s podosta izmiješanom postavom, pa su tek u 65. minuti ušli Luka Modrić i Ivan Perišić.

Saudijska Arabija je neočekivano dominirala sve do 15 minuta prije kraja susreta, a u jednom trenutku su imali 10:1 u udarcima prema vratima. Imali su tri izgledne prilike već u prvom dijelu dok je Hrvatska zaprijetila tek jednom, u 9. minuti preko Marija Pašalića. To je ostao jedini udarac na gol naše reprezentacije u prvom dijelu.

U nastavku su Saudijci opet izgledali znatno bolje i često su prijetili iz tranzicije. U 73. minuti je vratnica spasila Vatrene, a Livaković je sjajno spasio nekoliko puta.

Modrić ulaskom resetirao Hrvatsku

Ipak ravnoteža igre se promijenila nakon što su ušli u igru Modrić, Kramarić i Perišić. Upravo je Kramarić koji je zamijenio indisponiranog i nevidljivog Petkovića bio strijelac pobjedničkog pogotka.

Vatrenima su dva pogotka u drugom dijelu poništena zbog zaleđa, a bila je to peta pobjeda u nizu Hrvatske.

Hrvatska iz Rijada putuje u Katar, gdje prvu utakmicu SP-a igra 23. studenoga protiv Maroka, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari