KREPAT MA NE MOLAT! Kako god okreneš, sada je i osvojeni bod korak naprijed za Bijele

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Osamnaest udaraca iz kuta, većinom susreta „Viktorija“ na gol gostiju, mnoštvo udaraca i (polu)prilika, još jednom upravo sjajna podrška Armade… nisu bili dovoljni za osvajanje više od jednoga boda u utakmici koja zapravo nije pružila odgovor na pitanje – gdje je i kakva je forma momčadi Rijeke koja je tijekom prošle sezone i u prvom dijelu ove suvereno „gazila“ hrvatskim nogometnim stadionima

RIJEKA – INTER 0:0 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 15. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 5.000. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

RIJEKA: Prskalo, Vešović, Punčec, Elez, Zuta, Maleš (od 69′ Pavičić), Bradarić, Kvržić (od 81′ Puljić), Mišić, Gorgon (od 60′ Matei), Gavranović
INTER ZAPREŠIĆ: Santini, Blažević (od 78′ Zulim), Mamić, Komorski, Postonjski (od 90′ Mezga), Grgić, Andrić, Šarić, Bosec, Rak (od 90′ Haramustek), Mazalović

Kakvu meč-loptu je Mario Gavranović propustio u 85. minuti! Puljić je sjajno gurnuo petom loptom za Gavranovića koji je ostao sam pred golom, ali njegov udarac obranio je Santini…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pokušavali su Bijeli zaista sve, ne može im se prigovoriti ništa na htijenju, trci i zalaganju u borbi za toliko priželjkivanim prvenstvenim trobodom koji bi ih vratio na pobjedničke staze, no negdje a ne znamo zašto kao da su se zamjerili božici Fortuni. Puno je tu sitnih detalja koji utječu na samopuzdanje i izvedbu igrača, sitnih nesreča i dvojbenih sudačkih procjena kakve nisu izostale ni u ovoj utakmici (prisjetimo se, sudački eksperti javno su procijenili da je momčad Rijeke zakinuta presudnim sudačkim odlukama u gotovo svakoj od posljednjih pet-šest prvenstvenih utakmica – OVDJE).

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Izgubila se negdje ona neopisiva lakoća poentiranja na odlučni zadnji pas koja je krasila igru Rijeke zadnjih godina, a kako vratiti taj (plodonosni) automatizam u igru Bijelih – nadamo se – zna Matjaž Kek kojemu ne preostaje ništa drugo nego ponovno, zajedno s igračima, zasukati rukave i pronaći negdje zagubljenu lakoću pobjeđivanja.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše prilika iako je Rijeka, posebice u završnici prvog dijela, bila stalno pred golom Intera.

U devetoj minuti Kvržić je gurnuo za Gavranovića, a vratar Santini je istrčao s vrata. Napadač Rijeke odgodio je udarac i propala je prilika za bijele.

Dvije minute kasnije uslijedio je slalom Vešovića, koji nanizao trojicu igrača Intera, ali dodavanje za Mišića u kaznenom prostoru nije bilo precizno.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ni prilika u 18. minuti nije rezultirala opasnošću za gol Intera jer udarac Mišića iz slobodnog udarca završila je u gostujućem živom zidu.

Prvi udarac u okvir gola na utakmici stigao je u 24. minuti. Nakon dodavanja s Gorgonom, Bradarić je pucao sa 17 metara, lopta se odbila od bloka, ali Santini je bio spreman.

Rijeka je nastavila pritiskati, ali do kraja prvog dijela nije uspjela probiti gostujuću obranu.

U 62. minuti Matei je prenio loptu nakon ubačaja, Santini je bio brži od Gavranovića koji je čekao loptu na drugoj vratnici. Šest minuta kasnije ni pokušaj glavom Punčeca nije bio dovoljan da završi u mreži Intera.

U 74. minuti, nakon kornera, lopta je došla do Kvržića koji je pucao iz prve, ali Santini je bio spreman.

Rijeka je bila bolja momčad kroz cijelu utakmicu, ali silni pritisci Rijeke, ubačaji i pokušaji da se pronađe put do gola Intera nisu – nažalost – urodili plodom.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari