71. IZBOR SN

Kuglačice Mlake ekipa godine, Modrić i Perković sportaši godine, Vatreni momčad u izboru SN

Idi na originalni članak
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašeni su najboljim sportašima Hrvatske u tradicionalnom 71. izboru Sportskih novosti

Oglas

Hrvatska nogometna reprezentacija je slavila u momčadskoj konkurenciji, dok je u ekipnoj konkurenciji najboljim proglašen kuglački klub Mlaka iz Rijeke.

U ovogodišnjoj anketi, 71. po redu, sudjelovala su 264 novinara iz 55 redakcija, a svečanost dodjele nagrada održana je u nedjelju u studiju HRT-a Anton Marti u Zagrebu, u nazočnosti brojnih sportskih djelatnika i uzvanika.

Hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković je rekordni deveti put u karijeri proglašena najboljom hrvatskom sportašicom. Perković, koja je prošle godine osvojila europsko zlato i svjetsko srebro, pobijedila je s 87 bodova. Druga je bila tekvondašica Lena Stojković, zlata na SP-a u Guadalajari, sa 73 boda, dok je treće mjesto s 53 boda osvojila svjetska džudo prvakinja u kategoriji do 70 kg Barbara Matić.

U muškoj konkurenciji uvjerljivo je slavio kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić s 208 glasova. Veznjaku Real Madrida to je druga nagrada SN-a. Drugi je bio osvajač europskog zlata u bacanju kugle Filip Mihaljević s 37 glasova, dok je europski prvak u kategoriji +84 u karateu, te zlatni s Mediteranskih igara Anđelo Kvesić treći s 12 glasova.

Jednako uvjerljivo u momčadskoj konkurenciji slavila je hrvatska nogometna reprezentacija koja je na SP-u u Kataru osvojila broncu, a tijekom 2022. je izborila i Final Four Lige nacija. “Vatreni” su slavili s 235 bodova ispred europskih prvaka hrvatske vaterpolske reprezentacije s 19 bodova. Treće mjesto s devet glasova osvojili su veslači Martin i Valent Sinković.

Nagradu za najbolju ekipu dobile su kuglačice Kuglačkoga kluba Mlaka. Riječanke su osvojile Ligu prvaka te su hrvatske prvakinje i pobjednice Svjetskog kupa, a slavile su sa 106 glasova ispred karate (75) i odbojkaške reprezentacije (70).

Posebno priznanje dobili su izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

REZULTATI:

Sportašica

  1. Sandra Perković (atletika) – 87
  2. Lena Stojković (tekvando) – 73
  3. Barbara Matić (džudo) – 53
  4. Mirela Kardašević (ronjenje na dah) – 37…

Sportaš:

  1. Luka Modrić (nogomet) – 208
  2. Filip Mihaljević (atletika) – 37
  3. Anđelo Kvesić (karate) – 12
  4. Filip Jurišić (jedrenje) – 3…

Momčad godine:

  1. Nogometna reprezentacija – 235
  2. Vaterpolska reprezentacija – 19
  3. Martin i Valent Sinković (veslanje) – 9
  4. Tonči Stipanović i Tudor Bilić (jedrenje) – 1

Ekipa godina:

  1. Kuglački klub Mlaka – 106
  2. Karate reprezentacija – 75
  3. Odbojkaška reprezentacija – 70
  4. Rukometna reprezentacija – 10…
Exit mobile version