ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE

KUP HRVATSKE Galešić junak Rijeke! Bijeli u izmijenjenom sastavu pobijedili Rudeš i ušli u polufinale Kupa

Nakon nekoliko neiskorištenih situacija za pogodak, Riječani su napokon poveli u 79. minuti golom Galešića iz slobodnog udarca. Bila je to ‘bomba’ Galešića, inače odlični vratar domaćih Marković ovoga puta nije imao nikakve šanse!

RUDEŠ – RIJEKA 0:1 (0:0)

ZAGREB – Igralište SC Rudeš. Utakmica četvrtfinala Hrvatskog kupa. Sudac: Duje Strukan (Split). nGledatelja: 500.

Strijelci: 0:1 Galešić (79′)

RUDEŠ: Marković – Šehić, Mrčela, Pavlović, Karačić, Pasariček, Vukmanović, Ćorić, Grezda, Latković, Špeljak

RIJEKA: Zlomislić – Veiga, Galešić, Dilaver, Goda, Hodža, Banda, Pašalić, Fruk, Marić, Ivanović

Nogometaši Rijeke slavili su na gostovanju kod Rudeša 1:0 u utakmici četvrtfinala SuperSport Hrvatski Kup.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 79. minuti utakmice.

Galešić je namjestio loptu na slobodan udarac na 35 metara. Branič Rijeke silovito je potegnuo, a lopta je od grede završila u mreži – 0:1!

Rijeka Se mučila kroz utakmicu, u drugom dijelu stvorila nekoliko dobrih prilika koje nije realizirala.

Iz prvih deset minuta valja izdvojiti udarac Latkovića (6′) s 25 metara kojeg je ukrotio Zlomislić, te ubačaj Grgića u osmoj minuti i odličan udarac Marića na prvoj vratnici, ali i vratar Marković je bio siguran.

U 12. minuti Dilaver je ubacio, a Goda spustio glavom. Ivanović je produžio za Marića čiji je udarac išao ravno u vratara.

Uslijedio je period bez prilika, u 26. minuti Grgić je ubacio, loptu je primio Fruk, koji si je otvorio prostor za udarac kaznenom prostoru, ali domaća obrana ipak ga je uspjela blokirati.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Domaćin je uglavnom pokušavao preko ubačaja, riječka obrana sigurno je otklonila sve opasnosti.

Obje ekipe nisu uspijevale stvoriti izglednu priliku, u završnici prvog dijela valja izdvojiti Galešićevu odličnu dijagonalu kojom je pronašao Fruka. Veznjak Rijeke ušao je u kazneni prostor, ali njegov prizeman ubačaj je blokiran

Rijeka je dobro krenula u nastavak. U 48. minuti velika prilika za Ivanovića, ali njegov udarac vratar Marković uspio je skrenuti i lopta se od grede odbila u polje. Petrovič je bio prvi na lopti, ali nije dobro reagirao

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

U 56. minuti Goda je prošao po boku, ušao u kazneni prostor i odigrao za Fruka. Veznjak Rijeke uspio je pucati, a Marković još jednom odlično reagirao.

Šest minuta kasnije odlična akcija Rijeke, Hodža je na kraju sjajno odigrao povratnu loptu za Marića koji je ostao sam u kaznenom prostoru, ali njegov udarac otišao je preko gola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari