KVARNERSKA RIVIJERA: Rijeka pobijedila Olimpiju i izborila četvrtfinale

Kadeti Rijeke pobjedom protiv Olimpije 4:0 u trećem kolu 66. izdanja Kvarnerske rivijere osigurali su tako plasman u četvrtfinale gdje ih u četvrtak (Stadion Mavrinci, 18.30 sati) očekuje Osijek

Olimpija – Gabala (Stadion Mavrinci, 16.30), Rijeka – Osijek (Stadion Mavrinci, 18.30), Maribor – Vinodol (Gradski stadion u Labinu, 16) i Sampdoria – Udinese (Gradski stadion u Labinu, 20.45) četvrtfinalni su parovi 66. izdanja Kvarnerske rivijere.

OLIMPIJA – RIJEKA 0:4

Utakmica 3. kola, skupina A: Olimpija – Rijeka 0:4 (0:1). Stadion Žuknica. Sudac: Vedran Jelenčić.

Strijelci: 0:1 Kurbaša (30′), 0:2 Kurbaša (46′), 0:3 Zrilić (56′), 0:4 Bušnja (67′).

OLIMPIJA: Jančigaj, Židan, Ivetić, Kurež, Nikolovski, Petrović, Hasanagić, Benedetič, Kričković, Marsenić, Keržić.

RIJEKA: Šušak, Braut, Smolčić, Bušnja (od 65′ Ajanović), Omerović (od 60′ Najhart), Zrilić (od 72′ Parmačević), Antanasaković, Putnik, Pintarić (od 65′ Hodža), Liber (od 70′ Petrović), Kurbaša.

Rijeka je odlično otvorila utakmica, Smolčić u četvrtoj, i Zrilić u 14. minuti bili su blizu gola.

U 26. minuti Olimpija je ostala s igračem manje nakon što je kapetan Olimpije Kričković zaradio drugi žuti karton zbog prigovora.

U 30. minuti Liber je sjajnom loptom pronašao Kurbašu, koji je iz prve taman dotaknuo loptu i prevario vratara Olimpije – 1:0.

U posljednjim minutama prvog dijela Omerović je na povratnoj pronašao Zrilića koji je s nekih osam metara pucao malo polraj vratnice.

U 46. minuti Kurbaša je postigao novi pogodak. Nakon ubačaja iz kuta, lopta se odbijala i došla do Kurbaše koji je snažno pospremio loptu pod prečku za 2:0.

Devet minuta kasnije Pintarić je ostavio za Bušnju koji je pucao sa ruba kaznenog prostora, ali ravno u vratara Jančigaja.

U 56. minuti Zrilić je povećao vodstvo, potegnuo je s dvadeset metara od gola i sjajno pogodio za 3:0.

Za konačnih 4:0 precizan je bio Bušnja u 67. minuti. Kurbaša je pucao s petnaestak metara, njegov udarac obranio je Jančigaj, ali samo do Bušnje koji je pogodio prazan gol.

Ostali susreti 3. kola

 

U zanimljivom posljednjem danu grupne faze, Vinodol je prolaz vizirao pobjedom protiv Udinesea 2:0, dok je Sampdoria remijem protiv Željezničara izborila drugo mjesto u skupini B.

U Kostreni nogometaši Pomorca izgubili su od Venzije (1:2) u utakmici trećeg kola skupine A. U 45. minuti nakon kornera, Golić je sjajno pogodio glavom – 1:0. Venezia je krenula pritiskati, a u 68. minuti Kostrenjani su propustili priliku slomiti suparnika. Satinović je povukao kontru i odigrao na Golića koji je ostao sam, ali njegov udarac obranio je vratar Venezije.

I onda je u 72. minuti Bance pucao iz kontakta, a sudac Cvijović je pokazao na bijelu točku iako je ostao dojam da je nogometaš Pomorac izbio loptu u korner. Pupa je preuzeo odgovornost i pogodio – 1:1.

U posljednjim trenucima utakmice, Venzia je uspjela doći do drugog pogotka i vrijedna tri boda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari