NEOČEKIVANI RASPLET

Video | Livaja odlazi, je li Dalić izgubio mir? ‘I Kalinić je otišao s prvenstva u Rusiji pa su osvojili srebro

Ipak to za Livaju nije kraj u reprezentaciji. Zvat će ga natrag nakon Lige nacije. Dalić šuti o tome je li ovo ipak bio ‘sporazumni raskid ugovora’ s njim

Kakav potres večeras u nogometnoj reprezentaciji – Marko Livaja odlazi! Osjeća se, kaže, kao teret, neće igrati Ligu nacija, a sve zbog incidenta koji se dogodio jučer na treningu u Rijeci.

S tribine su ga ružno vrijeđali neki navijači, vikali su mu “smeće jedno marš iz reprezentacije”, i razne druge stvari.

A igrač Hajduka izgubio je živce, dotrčao do njih i s njima se opustio u verbalni okršaj. Premda su situaciju smirivali i igrači i izbornik, premda se Livaja kasnije ispričao i jednom dječaku donosio poklone, danas je izborniku Zlatku Daliću rekao da se zbog neugodne atmosfere ne može fokusirati.

Marko Livaja najbolji je strijelac domaće lige, navijači Hajduka ga obožavaju, drže ga zaslužnim za preporod kluba. Ali zločesti dečko hrvatskog nogometa poznat je i po svom temperamentu – protiv njega je pokrenut disciplinski postupak kada je nakon osvojenog Kupa prije dva tjedna pjesmom uvrijedio Šibenčane.

Evo kako je danas Livaja objasnio svoj odlazak iz reprezentacije: “Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje. Nadam se da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se u budućnosti i dalje biti njen član”.

Otkud ovaj neočekivani potez, je li Livaji sve ovo bilo previše, hoće li se uopće vratiti u reprezentaciju, je li stvarno sam otišao ili ga je izbornik potjerao i što na sve uopće kaže izbornik.

Puno je pitanja, ovo definitivno nije uobičajena situacija za reprezentaciju s kojom je Zlatko Dalić igrao završnice dva Svjetska prvenstava. A ovo mu neće donijeti mir prije završnice Lige Nacije.

Urednik RTL sporta Antonio Vuksanović iz Rijeke javlja: “Veliko je to iznenađenje u reprezentaciji, a tek je drugi dan priprema. Jedna soba ostala je prazna soba u hotelu, Marke Livaje više nema u reprezentaciji. Ništa danas nije dalo naslutiti da bi nakon incidenta s navijačima ovakvo što moglo dogoditi. Uglavnom su sve izjave iz Saveza išle prema osudi navijača i zaštiti Livaje, ali iz njegova objašnjenja smo čuli da je Livaja sam odlučio otići.

Zaključio je da više reprezentacija ne može imati mir ako on ostane i otišao je. Je li tome zaista tako pokušali smo doznati od izbornika Zlatka Dalića nakon što se vratio u hotel. Nije bio raspoložen za dodatne izjave. Nismo doznali ni je li to bio sporazumni ‘raskid ugovora’. Tko će biti napadač, hoće li Beljo ostati u A reprezentaciji ili će se ipak vratiti u mladu reprezentaciju? Pitanje je što sada, je li Dalić izgubio mir i stabilnost koje uvijek traži u reprezentaciji, a sada toga više nema?

Nije prvi put, sjetimo se 2018. kada je usred prvenstva u Rusiji otišao Nikola Kalinić. Tada nije bilo sporazumnog raskida ugovora, on je bio potjeran. I nakon toga je reprezentacija došla do srebra. Ovo nije kraj Marka Livaje u reprezentaciji, rekao je Dalić. On je otpisan samo za ovu akciju, samo za završnicu Lige nacije. Zvat će ga ponovno u reprezentaciju kada završi Liga nacije. A trebale su to biti mirne pripreme u Rijeci koje će u jednom trenutku blagosloviti i Papa Franjo”, donosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari