LOKOMOTIVA – RIJEKA 0:1 Roman Bezjak pogodio za prolazak Rijeke u polufinale Kupa Hrvatske!

LOKOMOTIVA – RIJEKA 0:1 (0:0)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Četvrfinale Kupa Hrvatske. Sudac: Bruno Marić.

Strijelac: Bezjak (65)

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Prenga, Perić, Bručić, Leko, Ćorić, Grezda, Mrčela, Fiolić, Puljić.

RIJEKA: Vargić, Ristovski (Vešović, 46), Mitrović, Samardžić, Žuta, Moises, Maleš, Močinić, Tomasov, Sharbini (Balaj, 82), Bezjak.

Zgoditkom Romana Bezjaka u 65. minuti Rijeka je u utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske pobijedila domaćina Lokomotivu i tako prošla u polufinale natjecanja gdje su već Hajduk, Slacen Belupo, a očekuje se i Dinamo nakon sutrašnjeg susreta s Interom iz Zaprešića.

FullSizeRender

Prvo poluvrijeme utakmice navlas isto kao i ono u petak kada je Rijeka igrala u Zaprešiću protiv Intera – dozlaboga slabo! Borba na sredini terena, bez neke smislenije ideje ili hazarderskog nastojanja da se krene prema vratima Zelenike, iako je Rijeka – gle paradoksa – nastupila u nominalno nikad ofanzivnijem sastavu, i s napadački orijentiranim veznjakom Moisesom pored ionako uglavnom napadu posvećenima Sharbiniju, Tomasovu i Bezajku. Ipak, nije to rezultiralo konkretnijim postignućem, osim nešto izraženije nadmoći u posjedu lopte.

FullSizeRender_2

Ona jedina prava, izražena gol-prilika nije iskorištena, a imao ju je (ponovno) Tomasov koji je već u petoj minuti dobio jednu loptu u dubinu, ušao fino s njom gotovo do Zelenikinog peterca, no njegovu povratnu loptu u sredinu (a mogao je i odapeti prema golu!) presreli su braniči Lokomotive. Čini se kao da ostali igrači Rijeke u posljednje vrijeme (pre)velike nade polažu upravo (i samo?) u Tomasova, pa kada ovome tijekom utakmice uglavnom ništa ne polazi za nogom, pa niti slobodni udarci koji su njegov „forte“, kao da i svi drugi polažu oružje pred (također „krezubog“) suparnika.

Drugo poluvrijeme počelo je u sličnom tonu – Rijeka teži organiziranom napadu i sve nekako funkcionira do one situacije kada treba uslijediti famozni „zadnji pas“. A kada „zadnji pas“ i dođe (Žuta s lijevog krila u 60. minuti), ukažu se obrambeni igrači Lokomotive (Perić) i otklone opasnost. Doduše, u ovom konkretnom slučaju Perić je umalo pogodio vlastitu mrežu, njegovo otklanjanje opasnosti nakon uklizavanja pred Bezjakom rezultiralo je time da je njegova lopta prozujala tik uz vratnicu domaćih!

U 65. minuti gotovo navlas ista situacija, ovoga puta s neusporedivo boljim ishodom! Tomasov i Žuta kombinirali su kod lijeve korner zastavice, Žuta je uspio uputiti loptu u peterac domaćih, a tamo je spreman poput kobre čekao Bezjak koji je samo po travi proslijedio loptu u mrežu iza nemoćnog Zelenike. Rijeka preuzima igru, očita je i fizička nadmoć, i za nadati se brzom povećanju vodstva Riječana!

U 69. Izgledan slobodan udarac s 25 metara ne koristi Moises –lopta odbijena od živog zida odlazi u korner za Riječane. Kakva majstorija Sharbinija u 71. minuti! Najprije je Tomasov odličo pucao s dvadesetak metara s desne strane, Zelenika odlično brati prizemno upućenu loptu, ona dolazi do Sharbe na lijevoj strani napada u 16 metara. Ispred Sharbe je jedan igrač Lokomotive, no Sharba ga nevjerojatnim potezom izbacuje iz igre, a onda plasiranom loptom (gađao je suprotni kut!) promašuje vrata za nekoliko desetaka centimetra. Šteta! Bio bi to još jedan pogodak za anale!

U 75. minuti „smrznuli su se Riječani – neuspjelo namještanje zaleđa. Fiolić je lobom izbacio Grezdu samog pred Vargića, ali nasreću lopta mu zamalo bježi i Vargić hvata!

U 83. Minuti Marin Tomasov mogao je riješiti Riječane svih briga oko ove utakmice – primio je jednu loptu u srcu šesnaesterca i neometan pucao prema golu, ali nažalost tik uz desnu vratnicu Zelenikinih vratiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari