LOŠE VIJESTI ZA NAVIJAČE RIJEKE: Ništa od HTV-ovih prijenosa Rijekinih utakmica u Europskoj ligi!

Na HTV-u se između ostalog pravdaju „godinom Europskog prvenstva i Olimpijskih igara“, no uza sve razumijevanje televizijski pretplatnici iz PGŽ ne mogu biti zadovoljni takvim objašnjenjima

Jučer je navijače Dinama poprilično uznemirila činjenica da na programu nacionalne televizijske kuće nisu mogli pratiti utakmicu 2. pretkola Lige prvaka između Vardara i Dinama (1:2), a takva praksa HTV-ova ignoriranja domaćih klubova u međunarodnim natjecanjima nastavit će se i dalje – osim u jednom slučaju.

Tako razloga za zadovoljstvo neće imati ni navijači Rijeke, jer s Prisavlja već pripremaju (nogometnu) javnost na to da prijenosa utakmica 3. pretkola Europa lige i eventulanog play-offa za ulazak u skupine Europa lige – čemu se na Rujevici nadaju – neće biti.

Bruno Kovačević, šef Sportskog programa HTV-a, za Sporske novosti je o toj problematici rekao sljedeće: – Što se tiče utakmice Vardar-Dinamo, vlasnik Vardara (ruski milijunaš Sergej Samsonenko, op.a.) tražio je 3-4 puta veću svotu za prijenos od onoga što je uobičajeno u pretkolima Luge prvaka (oko 50 tisuća eura!). Ove europske sezone prenosit ćemo utakmice Hajduka vani i kod kuće, napravili smo ugovor s klubom iz Splita i Splićane ćemo pratiti do kraja, dokle kod stignu.

Kad su prijenosi Rijeke u pitanju, nema dobrih vijesti za navijače kluba s Rujevice. O tome je Kovačević za SN rekao: – Ova godina nam je bila vrijeme Europskog prvenstva i nadolazećih Olimpijskih igara pa za sada nemamo u planu prenositi europske utakmice Rijeke. Vidjet ćemo kako će se stvari dalje razvijati, koliko će Rijeka napredovati u natjecanju Europske lige. Također, nemamo u planu prenositi utakmice Lokomotive.

Kovačević je zaključio žalopojkom kako je sportski program dobio 23 posto manje novca za 2016. nego bilo kada prije, za to okrivivši bivšu Upravu HRT-a.

No sve to zajedno neće previše utješiti navijače Rijeke koji će se ponovno, po tko zna koji puta – baš kao i gledatelji iz naše regije uopće – osjećati kao da njihov novac izdvojen za HTV-ovu pristojbu u Zagrebu – manje vrijedi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari