MASTERS DIVING: U Rijeci 120 skakača u vodu iz 15 zemalja svijeta

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Od 21. do 25. kolovoza na Bazenima Kantrida po prvi puta će se održati prvenstvo u skokovima u vodu naziva „Masters diving“ koje će okupiti seniorske i veteranske skakače iz 15 zemalja svijeta

Prema najavama, u Rijeku će stići 120 skakača iz SAD-a, UK-a, Rusije, Švedske i ostatka Europe, sportaša koji i u svojim poznim godinama održavaju svoju tjelesnu kondiciju i zdrav način življenja, a među kojima se nalaze natjecatelji stariji od 80 godina.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jim McNally, predsjednik britanske skakačke federacije i jedan od zaslužnih ljudi za održavanje ovog prvenstva u Rijeci, istaknuo je kako će se na Kantridi održati najveće izdanje Mastersa ove godine te pohvalio fantastičnu infrastrukturu bazena i entuzijazam svojih riječkih kolega.

„Masters je zamišljen s ciljem da ljudima starijeg uzrasta pruži rekreaciju za cijelo tijelo te im posljedično pruži zadovoljstvo i blagostanje“, rekao je McNally.

Arno Login, predsjednik Hrvatskog saveza za skokove u vodu iskazao je nadu u kvalitetno natjecanje i daljnji razvoj veteranskih vodenih sportova, napomenuvši da riječki Masters veteranima pruža priliku da održe formu i pokažu svoje skakačke vještine, budući da često nisu u mogućnosti svakodnevnog treniranja.

Otvorenje natjecanja na rasporedu je sutra u 14 sati uz slobodan ulaz, a trener riječkog „Primorja 2010“ Andrija Crnić pozvao je sve da dođu pogledati atraktivne nastupe iskusnih skakača, kazavši kako će se kroz pet dana skakati u čak 88 disciplina.

Natjecanje organiziraju Klub skokova u vodu „Primorje 2010“ i Riječki sportski savez, čiji su predstavnici Dorotea Pešić Bukovac, odnosno Slaviša Bradić rekli kako je Masters treće veliko skakačko događanje ovog ljeta na Kantridi, čiji su bazeni sve češće domaćin brojnih priprema vrhunskih svjetskih reprezentacija te kako su svi uvjeti potrebni za razvoj vodenih sportova u Rijeci zadovoljeni što omogućava veteranima da istinski uživaju u bavljenju sportom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari