OŠTRA REAKCIJA

Mišković zagrmio: ‘Žele me maknuti iz HNS-a, čistit ćemo sudačku organizaciju!’

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Predsjednik Rijeke Damir Mišković oštro je reagirao i odaslao neuvijenu poruku sudačkoj organizaciji nakon utakmice Rijeke i Šibenika koja je obilježena pa i upropaštena mnogobrojnim VAR i sudačkim pogreškama

Nažalost, usprkos dobrom nogometu i mnogim iznenađenjima na startu proljetnog dijela HT Prve lige, najviše se priča o sucima i VAR-u.

Utakmica protiv Šibenika je ponudila kaos u završnici, a i prije toga su Rijeci poništena dva kaznena udarca te je vrlo oštro na suce udario predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković.

“Koronavirus me nije dotukao koliko ovo što se dogodilo na utakmici Rijeka – Šibenik. Ovo što smo vidjeli je još jedna sramota VAR suca Gorana Gabrila. Ovo nije prvi put da prema Rijeci, ali i općenito jer ne želim govoriti samo o Rijeci, sudi na taj način. Mogu reći da je glavni sudac Vučković sudio perfektnu utakmicu, nisam u njemu vidio nikakve zle namjere ili intencije da nas ošteti i ne želim da se ova lakrdija koju je na kraju utakmice režirao Gabrilo stavi njemu na teret”, kazao je Mišković za Novi list.

Mišković smatra da nije riječ o slučajnim greškama, već da se protiv Rijeke stalno i sustavno griješi. Spomenuo je neke dublje probleme i igrice koje su povezane s njegovim statusom u Savezu.

“Ovo nije prvi put, ovo se u zadnjih nekoliko kola ponavlja na štetu Rijeke. Ne znam je li dobro ili loše, ali moj način je da mi kao Rijeka nikada ne prigovaramo sucima. Priča je puno dublja, neki ljudi me žele isprovocirati, da se maknem iz HNS-a kako bi došli na moje mjesto, ali poručujem im da se to neće dogoditi. Baš naprotiv, u bližoj budućnosti promijenit ćemo i suce i sudačku komisiju, a oni koji misle da ću se ja maknuti i koji nas provociraju na takav način da bi oslabili Rijeku, moraju znati da mogu samo sanjati da će se to dogoditi”, rekao je

Ipak, najavio je da se neće predati, već da ostaje u Savezu, a najavio je i dugo očekivanu i željenu čistu u sudačkoj organizaciji koju priželjkuju gotovo svi.

“Poručujem svima da ću ostati u Savezu, da ćemo raditi korjenite promjene u idućih 15-ak dana. Sudačka komisija neće postojati ovakva kakva je, a nadam se da je ova uloga u VAR sobi bila zadnja za Gorana Gabrila. Nikada se nisam miješao u suce, ali ovo što se događa u zadnje vrijeme je nešto nekontrolirano i Savez će napraviti što treba da zaštiti klubove. Ne samo Rijeku, nego sve klubove. Suđenje na početku proljetnog dijela je iznenađujuće loše, ali očistit ćemo sudačku organizaciju i sve koji rade protiv hrvatskog nogometa”, zaključio je Mišković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari