MATIJA FRIGAN

Mladi Rijekin as na pragu transfera u SAD. Spominje se milijunska odšteta

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

‘To su cifre s kojima bi naš klub bio zadovoljan i naša poslovna politika je da moramo prodavati naše igrače. On nam je najvrjedniji eksponat, postoji interes’, potvrdio je sportski direktor kluba

Čini se da bi u MLS iz HNL-a uskoro mogao krenuti još jedan mladi hrvatski dragulj. Riječ je o igraču Rijeke, Matiji Friganu. Iako je još tinejdžer, Frigan se nametnuo prošle godine u dresu Hrvatskog Dragovoljca, a sa solidnim igrama je nastavio i u, ove godine slabašnoj, Rijeci.

U Portlandu ga čeka bivši igrač Rijeke

Navodno ga na oku drži Portland Timbers, MLS klub za koji već igra jedan Hrvat – Dario Župarić. Frigan je ove sezone s četiri pogotka najbolji strijelac Rijeke, a iako za njegove usluge prema pisanju medija pokazuju još neki europski klubovi poput Leccea i Spezije no izgledno je da će riječki biser preko Atlantika.

Spekulira se da bi bijeli s Kvarnera mogli uprihoditi oko 4 milijuna eura.

Takvo nešto je dao naslutiti i sportski direktor kluba s Rujevice, Srećko Juričić prilikom gostovanja u emisiji ‘Pod stijenama’ Radio Rijeke.

“Drago nam je što je takav interes oko Frigana. To su cifre s kojima bi naš klub bio zadovoljan i naša poslovna politika je da moramo prodavati naše igrače. On nam je najvrjedniji eksponat, postoji interes. Ponude su dobre, ali nije bila nijedna službena. Čini se da se po našim medijima te brojke malo napušu, ali tu su negdje”, konstatirao je sportski direktor riječkog kluba.

Rijeka ponudu još nije prihvatila no čini se da nije daleko dogovor na relaciji Rijeka – Portland – Frigan.

MLS klubovi su krenuli u ofenzivu na mlade hrvatske nade nakon što je promijenjeno pravilo o salary capu pod koji igrači ispod 22 godine ne potpadaju, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari