BEZ GLEDATELJA

Motociklisti na Grobniku prkose koroni

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Ovog je vikenda Automotodrom Grobnik trebao odisati ozračjem znakovitog motociklističkog spektakla, najznačajnije moto utrke sezone

No, kako to, ovih mjeseci našeg novog normalnog proživljavamo neku novu realnost, prvo je otkazom ovogodišnjeg Prvenstva svijeta motocikala s prikolicom otpala i predviđena jubilarna 20. utrka FIM Sidecar World Championship, motociklističke formule 1 u proteklih 40 godina otkako je na Grobničkom polju prvi put vožen sidecar. Uz prikoličare, u trodnevnom programu je i 76. u nizu, na grobničkoj stazi, utrka motociklista najstarijeg i najcjenjenijeg regionalnog sustava bodovanja na europskom tlu, piše sportnet.hr.

Usprkos koroni, uz neizbježno poštovanje svih epidemioloških mjera, bez gledatelja, subota 5. i nedjelja 6.rujna dani su za dvije bodovne utrke ovogodišnjeg Alpe Adria International Motorcycle Championshipa (AAC). Cjelokupno prvenstvo svedeno je na tri natjecanja, prije mjesec dana održanu utrku u Mađarskoj na stazi Panoniaring, a uz našu na Grobniku slijedit će i treće, zaključno natjecanje sezone krajem rujna, na talijanskoj stazi Adria.

Ovogodišnje izdanje AAC trebalo je okupiti više od stotinu motociklista desetak zemalja, međutim različitim ograničenjima brojnih zemalja zbog Covid-19, dijelu vozača onemogućen je ustaljeni sportski ritam i odlasci na natjecanja.

Tako se u šest različitih klasa sustava AAC, te hrvatskom prvenstvu, očekuje ipak 70-tak vozača, koji će uz slobodne i kvalifikacijske treninge tijekom vikenda imati dvije bodovne utrke.

Subotnji početak utrka predviđen je u 13 sati, a nedjeljni u 12 sati.

Usprkos tanjoj i oslabljenoj konkurenciji, za očekivati je dobre vožnje, poneki rekord i još jedan uspješno obavljeni zadatak Motociklističkog kluba Kvarner i Automotodroma Grobnik d.o.o. u sezoni svojevrsnog oktanskog preživljavanja i odupiranja svakodnevnici svjetski prisutne pandemije, donosi sportnet.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari