'GRAD JE LIJEP, KLUB JE SUPER'

Na Rujevicu stigao mladi Kanađanin Antoine Coupland: “Rijeka je odlično mjesto za moj razvoj”

Antoine Coupland novi je igrač HNK Rijeka

Coupland je Kanađanin koji se priključio Rijeci, a radi se o igraču velikog potencijala koji igra na poziciji ofenzivnog veznog kojega, između ostalog, krasi odlična tehnika i pregled igre.

– Tu sam nekoliko dana, grad je lijep, klub je super, ljudi u klubu su jako ljubazni kao i suigrači, rekao je Coupland nakon potpisa ugovora.

– Rijeka je odlično mjesto za moj razvoj i imat ću prostora i mogućnosti da napredujem i igram. Ovo je moj prvi profesionalni ugovor i jako sam sretan, rekao je Coupland koji, kao i mnogi u svijetu, poznaje hrvatski nogomet preko reprezentacije.

– Znam da Hrvatska ima odličnu reprezentaciju, najistaknutiji i najpoznatiji je Luka Modrić, iako recimo poznajem i Kramarića koji je igrao u Rijeci i još neke igrače koji igraju u najboljim svjetskim klubovima, rekao je Antoine.

– Počeo sam igrati nogomet s četiri godine, prvi ugovor sam potpisao s momčadi Ottawa Fury 2019. godine. Taj klub više ne postoji, sad je tu Atletico Ottawa koju podupire Atletico Madrid. Tamo sam igrao dvije godine, sad kad sam napunio 18 godina želja mi je bila, kao i mnogih nogometaša, doći u Europu, rekao je Coupland koji je nogomet počeo igrati u Ottawi, a omiljen nogometaš mu je Lionel Messi.

Kanada je trenutno nogometni hit u svijetu, izabrana vrsta igra dobro i vodeća je momčad u CONCACAF kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

– Nogomet je sve popularniji u Kanadi, kanadska liga se širi i sigurno će napredovati. Reprezentacija trenutno ima odlične rezultate i nadam se da ćemo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, rekao je Coupland koji je već počeo s treninzima i igrao je za juniorsku momčad.

– Sada sam koncentriran sam na Rijeku, želim pokazati kvalitetu i pomoći momčadi da u budućnosti ostvari što bolje rezultate, zaključio je Antoine Coupland.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari