RETRO DRESOVI

Na utakmicu protiv “Šibenika” u bojama svih povijesnih grbova “Rijeke” – retro dresovi spremni za nedjelju!

Nastavak 1. HNL protiv “Šibenika” koji “Rijeku” čeka između Play-offa Konferencijske lige, u nedjelju, 22. kolovoza, bit će i vizualno jako atraktivan. Naime, na toj će utakmici Bijeli trčati u retro – dresu koji je svojevrstan “prikaz” svih povijesnih grbova i njihovih boja od davne 1906. godine do danas.

Ova počast klubovima koji su bili preteča “Rijeci” kakvu poznajemo kroz povijest do danas, zapravo je nastavak na monografiju “Rijeka bijelih snova” kojom je Klub prošle godine uz pomoć brojnih suradnika te glavnog urednika Naklade Val, Dragana Ogurlića, na radost mnogih navijača i stručnih krugova, objedinio povijest nogometa u Rijeci.

Tako je i ova nogometna retrica smišljena kao prikaz boja svih grbova koji su krasili klubove od “Glorije”, “Olympije”, “Fiumane” pa sve do “Kvarnera” i konačno “Rijeke”: crna, bijela, plava, žuta, bordo, zelena te plavo – bijela kakva danas dominira “Rijekinim” dresovima boje su koje daju poseban “retro” šarm specijalnoj ediciji koju je po vizualnom rješenju Marka Perožića iz riječke agencije Fabula izradio tehnički partner Kluba, španjolski proizvođač sportske opreme Joma.

Osim palete boja riječkih nogometnih grbova, svaki rukav dresa krase i s jedne strane riječki orao, a s druge morčić kao neprikosnoveni simboli ne samo nogometa u Rijeci, već i Rijeke kao grada koji je uz svoj nogometni klub vezao temelje svog identiteta. Na poleđini, pri samome vrhu dresa, ističe se i broj 1906 kao oznaka godine koja se pod najnovije uzima kao začetak budućeg NK Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari