NA ZAMETU 550 VESLAČA! U nedjelju natjecanje na veslačkim simulatorima, stižu i braća Sinković!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U nedjelju, 16. veljače, u Centru Zamet, s početkom u 10 sati, održat će se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima – Croatia Open Indoor – Rijeka 2020., u organizaciji Veslačkog kluba „Jadran“ Rijeka i Hrvatskog veslačkog saveza

Natjecanje na veslačkim simulatorima okupit će 550 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine, među kojima i osvajače olimpijskih medalja, braću Martin i Valent Sinković te ostale članove hrvatske reprezentacije, najavili su na konferenciji za medije direktor natjecanja Andrej Smilović, junior Veslačkog kluba „Jadran“ Goran Mirić, tajnica Veslačkog kluba „Jadran“ Iva Dujmešić i glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

Na riječkom natjecanju očekuje se nastup tradicionalno najbrojnijih mladih veslača u kategorijama kadeta i juniora, najtrofejnijih veslača, kao i cijele hrvatske izborne vrste u kategoriji seniora i juniora. Ove godine biti će 70 veslačkih ergometara, pa će istovremeno 30 natjecatelja moći odmjeriti snage, dok će se 40 natjecatelja moći zagrijati prije same utrke.

FOTO: Grad Rijeka

Od 2015. godine, takmičenje ima međunarodni karakter jer je postalo i obavezno natjecanje za kandidate za slovensku i hrvatsku reprezentaciju. Uz njih, do sada su na takmičenju sudjelovali veslači iz Italije, Francuske, Mađarske i BiH, a 2019. godine bilo je 500 natjecatelja. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e.

Natjecanje će se u nedjelju održavati od 10 do 15 sati, a u 12 sati je svečano otvorenje. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari