LOŠE VIJESTI

Nakon dva poraza Vatrene očekuje znatan pad na FIFA-inoj ljestvici

Photo: Nick Potts/PIXSELL

Hrvatsku su neuspjesi u Osijeku i Cardiffu ‘koštali’ oko 36 bodova što zasigurno znači pad na ljestvici najboljih reprezentacija svijeta.

Porazima od Turske i Walesa, hrvatska nogometna reprezentacija je zakomplicirala svoju situaciju u borbi za plasman na EURO koji će iduće godine organizirati Njemačka.

Turska sada vodi na ljestvici skupine sa 16 bodova i osigurala je jedno od prva dva mjesta koja vode na EURO.

Hrvatska i Wales imaju po 10 bodova i susret manje od Turske. No, Wales je u prednosti zbog boljeg omjera u međusobnim susretima pa Hrvatska više ne ovisi samo o sebi u borbi za plasman u Njemačku. Četvrta je Armenija sa sedam bodova, dok je Latvija na dnu s tri boda.

Nakon ‘akcije listopad’ odnosno dva poraza, Vatreni će ‘pasti’ i u FIFA-inom poretku

Hrvatsku su neuspjesi u Osijeku i Cardiffu ‘koštali’ oko 36 bodova što zasigurno znači pad na ljestvici najboljih reprezentacija svijeta.

Na posljednjoj ljestvici objavljenoj u rujnu, Vatreni su bili šesta reprezentacija svijeta, a na listopadskoj će biti deseti. Hrvatsku su preskočili Portugal, Nizozemska, Italija i Španjolska, a ispred nje su ostali Argentina, Francuska, Brazil, Belgija i Engleska, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari