VELIKI PLANOVI

NK „Rječina“ ambiciozno u 2022.; Veći broj sportaša, LED rasvjeta, uređenje svlačionica, otvorenje fan shopa…

Mauro Barčić ponovo je predsjednik, a Toni Forgić dopredsjednik jelenskog nogometnog kluba

Krajem prošle godine održana je izborna Skupština Nogometnog kluba „Rječina“. Veliki odaziv potvrdio je značaj i važnost bavljenja sportom, ali i utvrđivanje smjera razvoja najbrojnijeg jelenjskog kolektiva. Skupštini je nazočilo 36 od 42 člana s pravom glasa. Jednoglasnim usvajanjem izglasani su novi-stari predsjednik i dopredsjednik na četverogodišnje mandate. Mauro Barčić ponovo je predsjednik, a Toni Forgić dopredsjednik jelenskog nogometnog kluba.

Predsjednik Mauro Barčić izvijestio je skupštinare o radu kluba u 2021. godini. Iako je pandemija koronavirusa usporila rad, 2021. godina bila je aktivna i realizirani su određeni projekti. Tako su seniori sezonu završili na 3. mjestu, a ekipe omladinskog pogona bile su pri vrhu tablice. Barčić je spomenuo i kako je Nogometni klub „Rječina“ učestalo dobivao pozive iz HNK-a „Rijeka“ za određene igrače, da se okušaju u najvišem rangu natjecanja.

„Jedan od značajnih projekta NK-a ‘Rječina’ u suradnji s Općinom Jelenje bilo je postavljanje umjetne trave na pomoćnom igralištu, što je ove godine i ostvareno do kraja te su se olakšali i poboljšali uvjeti treniranja svih kategorija. Nadamo se i nadalje dobroj suradnji Općine i NK-a ‘Rječina’ te realizaciji novih projekta“, napomenuo je Mauro Barčić, koji je sa svojom ekipom okupljenom oko kluba uvelike pridonio poboljšanju uvjeta za bavljenje sportom.

Važno je napomenuti i to kako je u lipnju organiziran tradicionalni 25. memorijalni turnir „Bruno Ban“, gdje se ugostilo tri ekipe izvan županije na noćenje uz obroke bez njihova troška, kao i devet susjednih ekipa, kojima su bili omogućeni hrana i piće za vrijeme turnira. Predsjednik Barčić napomenuo je kako ništa ne bi bilo moguće bez svih ljudi i sponzora koji su pomagali oko turnira. Netom prije turnira Uprava i članovi kluba uredili su vanjsku infrastrukturu kluba: ograda uz aut-liniju izvučena je do razine prostora za hodanje, ofarbani su zidovi stadiona, kao i ograda.

Nadalje, početkom ove sezone uvedena je nova funkcija u organizaciju omladinskog pogona, koordinator omladinskog pogona. Tijekom tog perioda u suradnji s roditeljima omladinski pogon kupio je opremu za treninge, utakmice i slobodno vrijeme kako bi podigli prepoznatljivost kluba na viši nivo. Cijeli omladinski pogon dobio je od kluba kratke majice (150 komada) s oznakom kluba. Pri isteku polusezone uz pomoć glavnog sponzora TTO-a cijeli omladinski pogon dobio je i nove dresove, pri čemu su se, uz TTO, kao sponzori uključili i Tokić, Metalac i ETS. Isto tako, nova garnitura dresova za seniore nabavljena je u suradnji s Caffe barom „Max“. Kao i svake godine, svakom članu poklonjen je i prigodni kalendar. Kako najmlađi ne bi imali predugu pauzu tijekom zimske stanke između polusezona, u suradnji s komunalnim društvom omogućeni su treninzi u novoj školskoj dvorani OŠ-a Jelenje-Dražice.

Nadzorni odbor ustanovio je da su Financijsko izvješće za 2021. i Izvješće o radu kluba uredni. Također, Nadzorni odbor procjenjuje pozitivno djelovanje članova Upravnog odbora u svim segmentima rada kluba, čulo se na Skupštini.

Članovi su Upravnog odbora kluba: Mauro Barčić, Toni Forgić, Toni Ćubelić, Hrvoje Balent, Dario Pavia, Mladen Silić, Dino Forgić, Renato Marčelja, Damir Keser, Kristian Rudar, Toni Buterin, Alen Kurelić, Mauro Uljanić i Luka Jakšić.

VIDEO DANA:

S obzirom na to da je jedinu prijavu za mjesto predsjednika kluba predao dosadašnji predsjednik Mauro Barčić, kao i dopredsjednik Toni Forgić za mjesto dopredsjednika, jednoglasnim usvajanjem izglasani su novi-stari predsjednik i dopredsjednik na mandate od četiri godine.

Novi su članovi Nadzornog odbora: Ranko Lukanić (predsjednik), Zoran Šestan (član), Predrag Buterin (član).

Plan rada za 2022. godinu predstavio je predsjednik Mauro Barčić i istaknuo kako je, kao i svake godine, tendencija povećati broj djece u školi nogometa, a ako to budu dozvoljavale epidemiološke mjere, omogućiti što više posjeta turnirima diljem Hrvatske, ali i šire. Obavijestio je prisutne kako je u dogovoru s načelnikom Marčeljom pripremljen projekt zamjene svih reflektora LED rasvjetom, što će doprinijeti boljem osvjetljenju, a i financijskoj uštedi zbog manje potrošnje električne energije.

Isto tako, osvrnuo se i na svlačionice koje su u sve lošijem stanju te će klub nastojati, u suradnji sa sponzorima i Općinom Jelenje, i taj projekt realizirati i uljepšati izgled prostorija. Također, cilj je objaviti i monografiju kluba do proljeća, čije je pisanje sada u završnoj fazi. Početkom iduće godine u planu je i otvaranje fan shopa kluba, u kojem će se prodavati klupski rekviziti. U lipnju 2022. tradicionalno će se održati 26. memorijalni turnir „Bruno Ban“, a planira se i održavanje na vrhu ljestvica svih klupskih kategorija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari