SUPERSPORT HNL

Nogometaši Rijeke uzeli samo bod u Koprivnici. Fruk i Janković promašili najbolje prilike na susretu

U 52. minuti Smolčić je proigrao Petroviča u kaznenom prostoru domaćina, ovaj povratnom loptom tražio Jankovića čiji je udarac iz duela s 10-ak metara otišao visoko preko gola

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 0:0

KOPRIVNICA – Stadion Ivan Kušek Apaš. Utakmica 9. kola Supersport HNL-a.

SL. BELUPO: Sušak, Bosec, Božić, Kovačić, Lučić, Agbekpornu (od 78′ Jelić Balta), Crepulja, Grgić (od 78′ Jagušić), Liber (od 70′ Čubelić), Dolček, Nestorovski (od 85′ Martinović)

RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Majstorović, Radeljić, Devetak, Petrovič, Selahi (od 78′ Gojak), Pašalić (od 74′ Bogojević), Fruk, Janković (od 74′ Rukavina), Andrić (od 67′ Perica)

Nogometaši Rijeke remizirali su kod Slaven Belupa u 9. kolu SuperSport HNL-a u utakmici bez golova poslije koje će ostati tek jedan osvojeni bod na kraju prvog prvenstvenog kruga. Bijeli su u prvih devet kola ostvarili pet pobjeda i četiri remija, postigli 15 i primili tek jedan pogodak te prvu četvrtinu prvenstva zaključili s 19 bodova na kontu.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ishod je to siromašne i nesadržajne utakmice još od prvog poluvremena. Bez ritma, ideje, na kraju s ponekim uzbuđenjem tek u završnici prvog dijela. U 6. minuti Janković nije dobro zahvatio loptu koju je uputio Smolčić, u 18. je Devetak blokirao udarac Boseca s 20-ak metara, a u 27. Sušak odbio slobodni udarac Pašalića s 30-ak metara pa Smolčić pogodio vratnicu, a Zebec označio prekršaj.

U 33. minuti Zebec je sudio prekršaj u napadu baš u trenutku kada je Kovačić, nakon kornera, glavom poslao loptu iza Zlomislića. Najbolju priliku, i to dvije u istom napadu, Rijeka je imala u 42. minuti kada je Radeljić poslao dugu loptu iz zadnje linije, Janković propustio, a Fruk ostao sam ispred Sušaka koji mu je u stopostotnoj situaciji obranio oba pokušaja.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Do poluvremena opasan udarac imao je i Dolček, ali njegov pokušaj sa 16 metara obranio je dobro postavljeni Zlomislić.

Rijeka je drugo poluvrijeme otvorila odlučnije, već u 47. minuti Andrić je jednu svijeću u domaćem kaznenom prostoru spustio za Petroviča koji je iz voleja, s 15-ak metara, pucao preko gola. U 52. minuti Smolčić je lijepo u kaznenom prostoru proigrao Petroviča koji je povratnom loptom tražio i pronašao Jankovića, no njegov je udarac otišao visoko preko gola.

Ipak, bilo je to jedino vrijedno spomena u nastavku, poneki pokušaj domaćina s distance (Crepulja, Dolček) i jedan Rijeke (Gojak) bili su sve u utakmici koja je završila najrealnijim rezultatom prema onome što su prikazale obje momčadi.

Standings provided by Sofascore

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari